Ajuns de două zile la Cluj-Napoca, un miliardarul în euro a acceptat să cumpere creanțele de cinci milioane de euro ale CFR. Potrivit surselor, acesta s-a întâlnit cu Iuliu Mureșan și ceilalți acționari, joi seara, decizând să preia echipa de fotbal CFR.

Președintele formației clujene, Iuliu Mureșan a anunțat de câteva ori în ultimele luni că se află în negocieri pentru aducerea unui investitor la CFR, investitor care ar scoate clubul din insolvență și l-ar reforma cu investiții majore.

Investitorul lui Mureșan se numește Băgăcean Vasile Marian – un fost auditor financiar – cu un trecut palid în domeniul afacerilor, aproape inexistent.

Însă Băgăcean preia pachetul majoritar de acțiuni după ce virează 4,5 milioane de lei în conturile clubului. Însă acele sume provin din conturile lui neamtului, care, potrivit surselor are o avere de aproximativ 18 miliarde de euro. Băgăcean se va ocupa de contabilitate firmei fiind ajutat de Nelu Varga.

Despre cel din urmă, Gazeta de Cluj a scris aici că Marian Băgăcean, care a apărut public ca deținătorul a 62% din acțiunile clubului clujean de fotbal, este unul dintre apropiații lui Varga și potrivit informațiilor, Băgăcean s-a consultat cu Varga înainte de a face public această tranzacție.

Potrivit informațiilor, tranzacția nu a fost făcută prin intermediul vreunei societăți comerciale, în contul clubului de CFR Cluj virându-se un milion de euro de la Marian Băgăcean. Însă, tranzacția este ciudată în sensul că, în urmă cu jumătate de an, ”mogulul” RCS&RDS, Zoltan Teszari, i-a făcut lui Paszkany o ofertă de trei miloane de euro pentru club, însă afaceristul clujean a refuzat-o.

De asemenea, Băgăcean a cumpărat, la jumătate de preț, cranțele CFR Cluj de la Pop Pușcaș și alți afaceriști față de care clubul de fotbal acumulase datorii. Spre exemplu, Pușcaș care avea o creanță de aproximativ o creanță de aproximativ 200.000 de euro la CFR Cluj i-a vândut-o lui Băgăcean cu 100.000 de euro.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.