Psihiatrii clujeni vor trebui să analizeze comportamentul lui Dan Cămârzan, un milionar care și-a ștrangulat bunica, pentru a vedea dacă are discernâmânt.

În 2019, a fost arestat după ce recunoscut că și-a ucis bunica, în vârstă de 93 de ani, într-un acces de furie.

Fost olimpic la matematică, Dan Cămârzan avea, în 2010, o avere estimată de Forbes la 30 de milioane de euro. A făcut primii bani în IT, după care a investit în imobiliare, unde a câștigat cea mai mare parte a averii.

Omul de afaceri Dan Cămârzan, autointitulat „Dumnezeu”, va apărea din nou în fața magistraților pe 26 aprilie, el dorind să fie externat de la Spitalul de Psihiatrie din Ștei, unde a fost internat în urmă cu doi ani după ce judecătorii au decis că nu are discernământ.

Judecătorii din Beiuș au decis, ieri, să dea un nou termen pentru analizarea cererii de externare depuse de omul de afaceri brașovean, dar și pentru a primi un certificat e la Institutul de Medicină Legală Cluj, scrie bizbrasov.ro.

Acuzat de omor în forma violenței în familie, Cămârzan a fost arestat pe 7 mai 2019, dar a fost scos de după gratii și internat la Spitalul de Psihiatrie din Ștei, după ce o expertiză a stabilit că nu are discernământ.

Pe 11 august 2020, Judecătoria Beiuș a decis menținerea măsurii de siguranţă a internării medicale în cazul bărbatului acuzat de crimă.

2 COMENTARII

  1. „Va fi analizat d.p.d.v. psihologic si psihiatric”, nu psihanalizat. Limba romana permite foarte multe verbalizari a substantivelor dar putem fi in eroare uneori cand traducem dupa ureche sintagme din alte limbi. Psihanaliza este o stiinta. Psihologia si Psihiatria la fel. In cazul de fata verbalizarea substantivului nu da rezultatul asteptat. „Psih-analizat” nu este totuna cu „analizat d.p.d.v. psihologic”. Iar in cazul de fata, cred ca analiza psihiatrica este necesara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here