Ministerul Justiției din românia le dă o mână de ajutor traficanților de persoane prin faptul că dosarele în care acest tip de infracțiuni sunt judecate au fost secretizate și scoase din baza de date publică portal.just.ro.

În loc să elimine din mediul online numele victimelor pentru a fi protejate, „justiţiarii” au hotărât – tacit- să protejeze şi infractorii.
Publicul, mass-media şi nici ONG-urile nu mai au acces acum la informaţii.
România se află într-o situaţie critică în ceea ce priveste traficul de persoane şi din nefericire nu avem parte de îmbunătăţiri, ba din
contră. Ne mişcăm greu şi nu reuşim să combatem acest fenomen tragic. Să nu uităm de eşecul din vestitul dosar Ţăndărei, unde 25 de persoane acuzate de trafic de persoane au fost achitate.

”Problema dezvălurii identităţii persoanelor care sunt părţi în procedurile judiciare, prin Portalul Instanţelor este cauzată de necesitatea păstrării unui echilibru între două valori: (i) necesitatea asigurării unui proces public, pentru evitarea unor posibile abuzuri, şi (ii) protejarea intereselor unor persoane, cum ar fi, de exemplu, victimele unor infracţiuni, sau chiar inculpaţi în anumite dosare”, arată Andrei Savescu, avocat.

Silvia Tăbuşcă, reprezentant ONG spune că ”măsura este extrem de benefică pentru reţelele de trafic deoarece toate datele cu privire la reţea, au fost sectretizate. Efectele pe care le creează această măsură sunt atat în plan naţional cât şi international”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.