Autor: Adriana Stoicescu, judecător, președintele Tribunalului Timiș

În timp ce planeta devine pe zi ce trece un spital de nebuni, noi prin Absurdistan ne jucăm de-a tele-justiţia.Digitalizarea justiţiei dă bine pe sticlă şi la întâlnirile de la ambasade, dar, ca întotdeauna, viaţa bate filmul.

Dacă vreţi să vedeţi ce înseamnă digitalizarea justiţiei, vă fac eu un rezumat.Anunţat cu o zi înainte IT că ai a doua zi nevoie de videconferinţă cu 5 penitenciare.Anunţat penitenciarele.Bieţii oameni care răspund de organizare încep să negocieze cu tine ora la care să intri în direct, pentru că nu eşti singura instanţă care are un deţinut de audiat.După îndelungi negocieri fixezi, de comun acord cu toate celelalte instituţii, ora fatidică.La momentul cu pricina, evident, nu poţi intra în legătură cu toţi, pentru că…din cauză de … STS.Când în final obţii rezultatul dorit, îţi apar pe ecran nişte măşti, dotate vag cu ochi. Nu auzi nimic. Apoi ţi se pare că auzi, dar nu înţelegi.Omul îşi spune povestea, tu încerci să îl întrebi una, alta, el nu te aude, intervine gardianul care îşi dă şi el cu părerea şi… final apoteotic…se întrerupe legătura.

Justiţie, nene, nu glumă.

În acest timp, rând pe rând ne îmbolnăvim.Grefieri şi judecători, funcţionari şi procurori, avocaţi.Dar, exact ca pe vremea Odiosului, toată lumea tace.Din fericire, la Tribunalul Timiş am avut doar 4 cazuri, trei în primăvara, unul mai recent.Ne-am organizat. Muncă la domiciliu, venit în schimburi, măşti şi iar măşti.

Dezinfectante? Cumpărate de noi.Dezinfecţie prin birouri? Nu sunt bani.Curăţenie? Dacă aduce şefa produse de curăţenie de la supermarket..Testări? De unde? Fiecare pe cont propriu.Personal, în ritmul în care mă testez, cred că îmi voi face abonament la laboratorul privat.Dar, nu-i aşa, ne perindăm pe la ambasade să dăm asigurări că SIIJ va fi desfiinţată, că lupta anticorupţie va avea motoarele turate din nou, iar juzii incomozi vor fi aduşi pe calea cea dreaptă în curând.

Ministerul Justiţiei este al justiţiei paralele, nu al nostru, în mod cert.În ritmul acesta, vom face justiţie-spiritism, că doar acolo ne veţi mai găsi.

Sursa: Flux24.ro

1 COMENTARIU

  1. Cine-i scriitorul ,ziarist Claudiu V sau doamna judecator ? Da ,o lectura interesanta ,afli noutati din campania decretata :digitalizare (digitizare?) cu orice pret,sau’ degetalizare ‘sau ‘degetizare’ ,cum s-ar spune ,’ascunsul dupa deget’ sau „digit’? / Le spune bine doamna,poate si ajuta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here