Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că s-a încheiat recoltatul grâului, ca urmare a acțiunii concrete și a efortului pe care l-au făcut fermierii.

Oficialul român a dat asigurări că întreaga producție este înmagazinată, iar cantitatea obținută asigură necesarul de consum al țării.

„Cu siguranţă o să avem pâine, pentru că avem producţia sub cheie. Am încheiat recoltatul grâului în România, urmare a acţiunii concrete şi a efortului pe care l-au făcut fermierii în ţară. Acum întreaga producţie este înmagazinată, iar cantitatea pe care o avem asigură pe de o parte necesarul de consum al ţării, iar pe de altă parte avem şi disponibilităţi pentru export. Într-un cuvânt avem pâine şi nu sunt motive de îngrijorare din acest punct de vedere”, a susţinut ministrul Agriculturii.

Cu toate acestea, Daea a recunoscut că producția este mai mică față de anul trecut, dar s-a ferit să dea cifre.

„Sunt aceste situaţii speciale în Ucraina şi bazinul Mării Negre este acum sub o presiune a posibilităţii de comercializare. Din acest punct de vedere mă abţin să precizez care este producţia, dar categoric voi anunţa (…) prin informarea publică în aşa fel încât ţara să ştie pe ce se bizuie”, a transmis Petre Daea.

Anul trecut, România a ocupat locul patru în Uniunea Europeană din punct de vedere al suprafeţei cultivate cu grâu, cât şi al producţiei, după Franţa, Germania şi Polonia, cu 2,175 milioane hectare, respectiv 10.433.800 tone.

Sursa: stiripersurse

Citește și: Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat mai multe ferme din Florești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here