
Ministrul Educației, Daniel David, anunță că explorează posibilitatea introducerii unui mecanism prin care inspectorii școlari să poată verifica dacă profesorii folosesc dictarea ca metodă de predare. De asemenea, părinții și elevii ar putea avea posibilitatea de a semnala astfel de situații.
Decizia vine în contextul în care ministrul a declarat anterior că metodele de tip „stai jos și scrie” ar trebui interzise, considerându-le ineficiente. Declarațiile mnistrului au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Edupedu.ro, din seria LaserEdu.
Daniel David a subliniat că vizează cazurile în care elevii nu exersează efectiv competențele de scris-citit, ceea ce se aplică în special claselor primare. Cu toate acestea, el nu a oferit detalii clare despre nivelurile de învățământ care ar putea intra sub incidența noii măsuri.
„Dacă la clasele mici elevii mai trebuie să-și antreneze scrisul după dictare sau să copieze texte din manual, probabil că nici nu ar trebui să ne gândim la gimnaziu și liceu”, a explicat ministrul.
Ministrul a recunoscut că inițial a făcut această afirmație în glumă, dar a devenit preocupat de cât de des este folosită dictarea în școli, chiar și în universități.
„Ce nu înțeleg este de ce, în condițiile în care ai conținutul pe tabletă sau într-un manual printat, un profesor se apucă să dicteze acel conținut, fără să exerseze scris-cititul sau scrierea după limbajul oral. Este efectiv pierdere de vreme, stimulezi atitudinea negativă față de școală”, a afirmat el.
Citeşte şi: O firmă din București dă țepe nesimțite cu licențe la Cluj
Gutza, apuca-te de manele!!!