liviu man
liviu man

Scăderea coeficientului de inteligență în ultimele decade în Occidentul Europei nu trebuie să ne mire, vremurile grele creează oameni puternici, iar vremurile bune creează oameni slabi. Și mult mai proști aș spune eu.

Propaganda pro război este rostogolită pe toate canalele de către iresponsabilii noștri conducători și ce este cel mai șocant e că nimeni nu o pune la îndoială. De când a început războiul din Ucraina suntem agresați zilnic cu manipularea mediatică pusă la cale de guvernul nostru. Totul a început cu sintagma ”războiul neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei” cum a fost denumit, coincidență, războiul ruso-ucrainean. Nimeni nu s-a gândit să citească, să vadă că invadarea Ucrainei  de către Rusia avea loc la 8 ani de la declanșarea conflictului din Donbass, conflict care nu a fost înghețat nicio clipă și care îi opunea pe etnicii ruși majoritari în Donbass guvernului central de la Kiev.

În perioada 2014-2022 forțele armate ucrainene s-au modernizat cu ajutorul NATO și în special al SUA și au agitat ideea aderării la NATO, în plus armata ucraineană era într-un proces de recucerire cu arma în mână a regiunii pro-use din Donbas, lucru care a dus până la urmă la intervenția Rusiei în Ucraina.

Deci războiul deja exista în răsăritul Ucrainei și se ducea într-o luptă total asimetrică între o țară, Ucraina, și o regiune separatistă, etnic rusească, între o țară profund naționalistă, Uraina, și o minoritate rusească, majoritară, în Donbass, care nu avea niciun chef să fie ucrainizată cu forța. Intervenția rusă a avut loc pentru că din toate discuțiile între beligeranți și cei din spatele lor au eșuat.

Au trecut doi ani și două luni, Ucraina a pierdut aproape un sfert din teritoriul național, 80% din litoralul Mării Negre, zece milioane de ucraineni au luat calea exilului din care puțini se vor întoarce vreodată în țară și sute de mii de oameni a fost răniți sau mutilați. De ce? Ca să fie blocată intrarea în NATO, pentru că de fapt aceasta este cererea fundamentală a Rusiei vizavi de vecina sa Ucraina.

Ni s-a spus de către liderii noștri europeni și naționali, pentru că Iohannis și Ciolacu sunt doar niște servitori penibili ai Bruxellesului și ai Washingtonului, vom fi alături de Ucraina până la capăt. 

Ce înseamnă până la capăt? Sau ce înseamnă până va fi nevoie? Adică dacă va fi nevoie, să mergem la război pentru Ucraina? Nu mulțumesc! Starea de război e o excepție, pacea este o normalitate. Normalitate  de care noi, în Europa Occidentală ne bucurăm din 1945 încoace.

Când Ucraina era gata să încheie pacea cu Rusia, imbecilul de Boris Johnson s-a dus personal la Kiev să-l preseze pe Zelenski să nu semneze pacea cu rușii pentru că Ucraina va fi ajutată cu tot ce are nevoie să-i învingă pe ruși. Timpul a trecut, Ucraina care cică câștiga războiul, acum e   iminent să îl piardădupă cum ne informează trâmbițele americano-europene. Și cine e de vină? Nici ajutoarele nu mai vin, lumea s-a săturat și de refugiații ucraineni și de războiul lor care nu se mai termină. Boris Johnson se bucură de viața lui la Londra în timp ce sute de ucraineni mor zilnic în abatorul de pe front. E foarte ușor să faci pe luptătorul cu sângele altuia. Zelenski luptă cu Rusia până la ultimul ucrainean. Până și hegemonul american a blocat ajutorul pentru Ucraina  pentru că nu răspunde unor întrebări fundamentale: ce s-a făcut cu armamentul și banii virați deja Ucrainei și ce se va întâmpla cu noul pachet de 61 de miliarde de dolari, pachet care va trebui discutat sâmbătă în Camera Reprezentanților SUA. Adică altfel spus de ce  să arunci bani într-o gaură neagră mai ales că războiul nu poate fi câștigat de Ucraina. Sigur, cel mai mare câștigător aici sunt SUA, care-și îngrașă complexul militar industrial și economia americană care o îngroapă pe cea europeană, care nu mai are acces la energia ieftină rusească.

Da, americanii câștigă bani, munți de bani, din tragedia ucraineană, noi ne alegem cu sărăcia iar ucrainenii cu sângele vărsat și dispariția zi de zi a încă unei părți din țara lor. Deci e destul de clar cui prodest acest conflict,cine câștigă și cine pierde.

Iar acum în cadrul isteriei generale vine mizerabilul Guy Verhofstadt să ceară guvernelor europene care au sisteme Patriot să le doneze Ucrainei. Scrisoarea semnată de 86 de parlamentari dintre care patru români, ne cere să le donăm. Sunt așa de proști încât trebuie să-i pomenim. Vad Botoș, Dragoș Tudorache, Mircea Hava și Alin Mituța ne cere să le donăm nu să le vindem. Să dea bani UE dacă tot are chef să bage bani într-un război deja pierdut nu să ne predăm noi degeaba Ucrainei sistemele noastre Patriot luate cu bani grei din impozitele românilor noștri. Poate ne explică Mituță și Hava de ce dăm cele mai mici alocații copiilor noștri și facem sacrificii pentru ca apoi să ne dezamăm singuri în favoarea celui mai rău vecin al nostru  Ucraina care îi umilește pe etnicii români din țara vecină și care sunt trimiși pe front într-un procent mai mare decât chiar ucrainenii.

În mod cert avem politicienii care sunt chiar imbecili, ca cei citați mai sus dar mai îngrijorător mi se pare faptul că lumea nu se prinde că navigăm cu toată forța înainte spre dezastru. Să dea Dumnezeu să mă înșel. 

2 COMENTARII

  1. ati ratat esenta! nu e vorba in cazul sua de miliardele de dolari din pornirea industriei de armament care industrie de armament nu poate decat pe moment sa ii aduca o crestere economica finantata tot din datorii pana cand ucraina va fi in mana lor sa o jupoaie de bogatii/produse. e vorba de avansul ENORM in tehnologia rachetelor pe care Rusia il are in fata celorlalti(si mai ales in fata usa care e mai slaba si decat China sau India in acest domeniu). de aia sua se chinuie sa isi puna rachetele nucleare in estul ucrainei sa poata lovi mai repede Moscova! in ultimii 8-10 ani rusii isi tot modernizeaza platformele de lansare ale rachetelor si isi construiesc rachetele dupa ultimele lor progrese tehnologice. in ucraina au tras de timp, in timp ce nato credea ca rusii vor pierde razboiul de uzura din cauza cheltuielilor.banuiesc ca rusii sunt acum gata sa distruga sua si vom vedea in anul acesta si anul viitor. sunt profetii despre distrugerea americii, ocuparea istanbulului si israelului de catre rusi..daca vom trai vom vedea daca se vor indeplini. in cazul europei e doar disperarea data de secatuirea resurselor! Rusia a tinut UE in viata!, acum UE mai suge ceva gaz de la norvegieni, otel, cupru si aluminiu luau de la rusi acum iau din bip! pe glob 80-90% din materialele rare le-a cumparat China; europa in 20 de ani e terminata daca nu provoaca si nu castiga al 3-lea razboi mondial! si se stie ca vestul europei va fi distrus, eventual transformat in zona musulmana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.