Consiliul Local al Primăriei municipiului Cluj-Napoca va supune astăzi la vot propunerea societăţii Cogedir-Gestao de Projectos de modificare a contractului încheiat în vederea construirii unui parking subteran în Piaţa Mihai Viteazul. Astfel, plata eşalonată pentru concesiune se va face în maxim 25 de ani, iar plata primei redevente se va efectua în maxim 30 de zile de la darea în exploatare a parkingului. Redeventa anuală se va stabili ca raport între valoarea totală a concesiunii şi numărul de ani rămaşi, astfel încât plata integrală să se efectueze în 25 de ani. Concesionarul va avea dreptul ca după darea în exploatare a parkingului să înfiinţeze o societate comercială care să administreze parkingul.
Municipalitatea se obligă prin această modificare a contractului să nu autorizeze construirea de noi parkinguri acoperite realizate de la bugetul local şi să limiteze staţionarea autovehiculelor la suprafaţă pe o rază de 200 de metrii de la limitele suprafeţei ce face obiectul concesiunii. În cazul în care concesionarul abandonează executarea lucrărilor, contractul încetează, iar pentru suspendarea lucrărilor fără o cauză justifficată până la 120 de zile consecutiv sau 360 de zile intercalete, pentru fiecare zi de întârziere nejustificată se va plăti o penalizare zilnică de 0,05/1000 din costul construcţiei.
Municipalitatea a concesionat aproximativ şase mii de metrii pătraţi pe o perioadă de 49 de ani şi la suma de 110 euro/mp în vederea construirii unui parking subteran în Piaţa Mihai Viteazul. La primele două licitaţii, din noiembrie şi decembrie 2008 nu au fost întrunite condiţiile de participare, în sensul că nu au participat la licitaţie cel puţin trei societăţi cu oferte valabile. Astfel, procedura a fost continuată prin negocierea directă prevăzută de legislaţie, ocazie cu care, în luna martie a acestui an contractul de concesiune a fost adjudecat de Compania Cogedir-Gestao de Projectos SA, societate care a ofertat valoarea de 110 euro/mp şi un număr de 531 de locuri de parcare situate pe trei nivele subterane. Contractul de concesiune a fost semnat pe 29 aprilie, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 24 de luni de la semnare.

Simona Curcian

1 COMENTARIU

  1. „să nu autorizeze construirea de noi parkinguri acoperite realizate de la bugetul local”… va dati seama clujenilor ce m..ist ati votat primar al orasului? Cei ce v-ati obosit sa mergeti la vot…Eu stau pe centru, am casa cu curte in care-mi tin si masina, dar voi ciocanarilor, care ati votat un „fomist” o sa veniti in centru cu pasaport(numit tichet de parcare in zona I si parchinguri)! Misto, nu? „Ne-am ras…ai?” De „celebra” firma spaniolo-PD-L-isto-Procurist-o-Tzapuistica ce sa si spun…e ca Intactul. Oare fifty-fifty le ia 50% sau ii mai iarta la procent, ca-i criza? Si apoi numa’ 150 de euroi pe metru patrat? Daca venea Dimitriu „baga” minim 1500 euroi/mp ca la parkingu’ de la primarie! Ei, ei,…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.