Gazeta a dezvaluit în numerele anterioare un caz absolut socant în care aproximativ 20.000 de euro, suma pusa sub sechestru, au disparut în urma instrumentarii unui dosar vizând traficul de stupefiante. Gazeta v-a prezentat si dovada faptului ca, organele de cercetare penala, la acea vreme procurorul Teodora Molnar, fosta sefa a DIICOT Cluj, au dispus ca doar jumatate din întreaga suma retinuta de la inculpati, adica putin peste 20.000 de euro, sa fie virata în conturile unei banci clujene. Ramâne pâna si astazi un mister unde au disparut cei aproximativ 20.000 de euro. Este cel putin ciudat cum de, nici pâna în prezent, organele competente nu s-au sesizat cu privire la acest caz de o gravitate nemaiîntâlnita. Gazeta continua seria dezvaluirilor din acest dosar, în speranta ca, în cele din urma, institutiile abilitate îsi vor apleca atentia si asupra lui pentru a face lumina.
În urma instrumentarii unui dosar de catre procurorul Teodora Molnar, fost sef al DIICOT Cluj, o suma considerabila de bani nu mai e de gasit. Este vorba de un dosar în care mai multi cetateni români si turci au fost acuzati de savârsirea infractiunii de trafic de droguri pe teritoriul României în perioada 2003-2004.
Procurorul de caz, Teodora Molnar a dispus punerea sub sechestru a bijuteriilor si a banilor gasiti asupra inculpatilor. Sumele de bani gasite asupra inculpatilor si care au fost supuse regimului sechestrului sunt: 2365 euro, 6 dolari SUA, 5.000.000 de lire turcesti plus 750 de lire monede, 42 leva bulgari, 810.000 lei românesti, bani gasiti asupra lui Malik Gencay; 224 de euro, 44 dolari SUA, 1 milion lire turcesti, 475.000 lei, suma ridicata de la inculpatul Baris Gencay; 262,20 euro si 255.000 lei ridicati de la Muzaffer Sevil; 18.947.000 de lei, 955 euro 400 forinti, 1.000 lire italiene, 50.000 lire turcesti si 20 dinari de la Gencay Cihan, iar de la inculpatul Gencay Malik s-a ridicat suma de 22.600 euro si 24.600 dolari SUA.
Toate aceste informatii sunt cuprinse în rechizitoriul întocmit de procurorul Molnar. În data de 8 septembrie 2005, Tribunalul Suceava, unde s-a stramutat dosarul, dispune restiturirea sumelor de bani si a cantitatilor de aur catre inculpati. În cele din urma, în februarie 2007, Înalta Curte de Casatie si Justitie mentine decizia pronuntata de Curtea de Apel Suceava cu privire la restituirea bunurilor sechestrate.
În urma demersurilor întreprinse de persoana împuternicita de cetatenii straini, în vederea recuperarii banilor si a bijuteriilor, iese la iveala un aspect absolut socant. În primul rând, Parchetul Curtii de Apel Cluj a virat o parte din bani (aproximativ jumatate din întreaga suma pusa sub sechestru) abia la data de 18 iulie 2005, cu toate ca, rechizitoriul întocmit de Teodora Molnar era datat 18 martie 2004, iar banii au fost
retinuti de la inculpati cu câteva zile înainte de întocmirea rechizitoriului.
Faptul ca doar o parte din întreaga suma retinuta a fost virata în conturile BCR reiese din ordinele de înasare, trei la numar, publicate recent de Gazeta. Întrebarea la care nici pâna în prezent nu se poate raspunde este unde se afla restul banilor, fiind vorba, în fapt, de aproximativ 20.000 de euro.
În cele ce urmeaza, publicam dovada faptului ca organul care a dispus confiscarea banilor nu a respectat procedura legala, întrucât nu a depus în conturile bancii, în termen legal (48 de ore de la retinere), banii retinuti, asa cum reiese dintr-o adresa trimisa, la data de 17.09.2007, de Directia Finantelor Cluj Judecatoriei Cluj.
Gazeta