aseară, mai multe persoane au murit după ce o persoană care se afla la volanul unui SUV a intrat cu mașina într-o mulțime de oameni care participau la o paradă. Atacul a avut loc în oraşul american Waukesha, din statul Wisconsin.

Poliţia a anunţat că sunt peste 20 de răniţi inclusiv copii, dar că nu va transmite numărul morţilor decât după identificare şi informarea familiilor. Sunt „mai mulţi morţi”, a declarat şeful poliţiei, Dan Thompson, într-o conferinţă de presă, dar nu a precizat numărul exact al persoanelor decedate.

„Parada de Crăciun de la Waukesha era în desfăşurare când un SUV de culoare roşie a doborât barierele din partea de vest şi s-a îndreptat spre strada principală”, a explicat el.

„Maşina a lovit peste 20 de persoane, printre care copii, şi au fost răniţi în urma acestui incident”, a spus Dan Thompson, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Șeful poliției a mai spus că un agent a încercat să oprească vehiculul și a folosit armamentul din dotare, dar nimeni nu a fost rănit. Poliţia din Waukesha a găsit un vehicul suspect. O anchetă este în desfăşurare.  O persoană identificată în cadrul acestei anchete a fost reținută de poliție.

Două instituții medicale au transmis că tratează 28 de pacienți în urma acestui incident, relatează CNN. Unul dintre spitale avea trei pacienți în stare critică și patru în stare gravă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here