Universitatea Babes-Bolyai(UBB) a castigat definitiv si irevocabil complexul de la Arcalia din judetul Bistrita-Nasaud in urma unor lungi siruri de procese care au inceput inca de acum 15 ani, in 1999. Gazeta de Cluj va prezinta EXCLUSIV Motivele pentru care UBB a castigat definitiv si irevocabil Arcalia.  Cei cinci presupusi mostenitori ai castelului din Bistrita-Nasaud sunt MAIZLNE ATZEL REKA BORBALA, BORBELY (n. ATZEL) SAROLTA, ATZEL ARON, ATZEL KINGA EVA si ATZEL FERENC.

Gazeta de Cluj va prezinta in exclusivitate cum au motivat judecatorii de la Curtea de Apel Cluj motivele pentru care UBB sa ramana in continuare in posesia complexului Arcalia.

Unul dintre judecatorii care au judecat speta este chiar presedintele Curtii de Apel Cluj, bistriteanul Valentin Mitea.

 

Documentul Curtii de Apel Cluj poate fi accesat dand click in continuare –> Motivare Curtea de Apel Cluj Arcalia UBB Atzel.

 

Faptul ca oficalii UBB au castigat in instanta centrul Arcalia din Judetul Bistrita-Nasuad a fost anuntat in exclusivitate pe gazetadecluj.ro:

EXCLUSIV Centrul Arcalia, castigat definitiv de UBB

Centrul Arcalia al Universităţii Babeş-Bolyai este situat la circa 15 km vest de oraşul Bistriţa şi la aproximativ 110 km nord-est de municipiul Cluj-Napoca, la limita dintre Câmpia Transilvaniei şi zona colinară, care face trecerea spre masivele Carpaţilor Orientali, se arata pe site-ul UBB. În apropriere curge râul Şieu, pe a cărui terasă aluvială se găseşte Centrul şi satul Arcalia, care îl înconjoară. Spre sud, se întind coline, acoperite de pajişti şi de păduri de carpen, gorun şi stejar, precum şi o mică pădure de fag, mult în afara arealului său normal. Climatul, caracterizat prin temperaturi medii anuale de 8ºC şi precipitaţii destul de abundente, alături de diversitatea formelor de relief, favorizează existenţa unui covor vegetal bogat şi variat. Altitudinea medie este de 300 m, depăşind 450-500 m pe culmi. Pantele mai domoale sau abrupte, oferă adesea privelişti de un farmec aparte. La câţiva km depărtare, de masive de sare au deformat şi străpuns sedimentele acoperitoare, ajungând până la suprafaţă şi determinănd dezvoltarea unei vegetaţii halofile de tip continental.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.