De 1 decembrie președintele Klaus Iohannis a decorat tot felul de persoane din sistemele de forță: toți adjuncții SRI și alți generali din SPP, STS, Armată etc. Doar un singur serviciu a lipsit de la decorații: SIE, notează Andrei Bădin.

Cu războiul din Ucraina și alte mișcări pe scena internațională mișcarea lui Iohannis pune o întrebare cheie: Nu are președintele încredere în serviciul extern de spionaj? Nu i-au dat informații sau au greșit? Nu știm încă cheia scârbei prezidențiale, dar ne amintim că Iohannis a mai avut probleme cu SIE și când a vrut să îl curețe pe Mihai Răzvan Ungureanu din fruntea serviciului.

Putem însă presupune explicația aruncării acum a paltonului prezidențial pe sediul SIE. Cei de la SIE probabil i-au spus ce nu vrea să audă despre Ucraina, Moldova și cum România pierde partide importante pe scenele internaționale.

Poate e și o cheie în războiul veșnic între SRI și SIE, dar și cu serviciile secrete ale Armatei.

Dar atunci când Președintele pune la colț Serviciul Extern al țării e o Mare Problemă de Securitate pentru România.

Și cătușele se încing, din nou, în războiul servicililor. Istoria se repetă!

Citește și: Șeful IPJ Cluj, Mihai Rus, avansat în gradul de chestor de poliție de către Klaus Iohannis – Ziar Gazeta de Cluj

1 COMENTARIU

  1. SIMPLU!!..pt. ca directorul acestei instituții este membru PSD….ce-i așa greu…..nu vedeți ca tot ce este din acest partid fie la pușcărie,fie în anchete fie dați afara..bineînțeles ca cei care cooperează cu PNL…cum este la Cluj..o duc bine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.