Lucian Năstasă-Kovacs a fost numit director la Muzeul de Artă de către preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan. Însă acesta îşi ascunde declaraţia de avere, fiind astfel pasibil de a fi urmărit penal de către procurori. El a fost şi director de şcoală doctorală în cadrul UBB, postură din care trebuia să îşi depună declaraţiile de avere. Oficialii UBB ne-au confirmat că acesta nu a depus respectivele documente. Reporterii Gazeta de Cluj urmează să îi facă o plângere la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) lui Lucian Năstasă Kovacs. Inspectorii agenţiei vor fi nevoiţi să demareze cercetările asupra lui Lucian Năstasă Kovacs şi să sesizeze parchetul dacă vor observa nereguli. Oricum, ei sunt obligaţi să demareze cercetările din oficiu şi în urma acestui articol.

 

Puteţi vedea lista declaraţiilor de avere depuse de către angajaţii UBB pe site-ul instituţiei. Lucian Năstasă Kovacs lipseşte din această listă. Noul director al Muzeului de Artă va fi nevoit să îşi depună declaraţia de avere şi din această nouă titulatură pe care o deţine, dacă la UBB nu a considerat de cuviinţă.

Oricum, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj nu a binevoit să cheme ziarul Gazeta de Cluj la schimbarea de ştafetă de la Muzeul de Artă când Călin Stegerean i-a predate mandatul lui Lucian Năstasă-Kovacs. Totuşi, este o instituţie publică şi nu credem că doar o parte din presă poate fi invitată la o astfel de ceremonie.

Călin Stegerean încă apare ca directorul Muzeului de Arta pe site-ul oficial al instituţiei. Pe acelaşi site nu a fost anunţat concursul pentru postul de management al muzeului. Cu toate că fostul director, Călin Stegerean, a contestat iniţial concursul, iar ulterior a predat ştafeta. A primit o diplomă de la Vakar Istvan şi cu această ocazie a cedat războiul cu actuala conducere. Dacă aşa a fost voinţa conducerii CJ Cluj….

 

Continuatorii lui Andrei Marga distrug universitatea

Lucian Năstasă-Kovacs, cercetător la Academia Română şi proaspăt ales director al Muzeului de Artă din Cluj, este şi directorul şcolii doctorale al Universităţii Babeş-Bolyai în afara legii. Cu toate că nu este angajat propriu-zis al universităţii, iar rectorul a dat o decizie în luna mai 2014 că doar angajaţii instituţiei pot conduce şcoli doctorale, el este şi în acest an director. Chiar şeful Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat (CSUD), Andrei Mărcuş, fost acolit de-al lui Marga, a dat o decizie prin care spune că directorii şcolilor doctorale trebuie să fie angajaţii UBB. Mai mult, el a omis să îşi posteze declaraţia de avere, deşi funcţia sa este asimilată directorului de departament.

 

Lucian Năstasă-Kovacs, directorul 24/24

Lucian Năstasă-Kovacs este un omnipotent. El este cercetător al Academiei Române, unde are o normă de opt ore, este proaspăt ales director al Muzeului de Artă, unde are iarăşi o normă de opt ore, este director de şcoală doctorală la UBB, unde are iarăşi o normă de opt ore. Mai este şi directorul unui Institut de Armenologie, proaspăt lansat la UBB unde nu ştim cât lucrează. În total, Năstasă-Kovacs lucrează mai mult de 24 de ore pe zi. Oare când mai doarme?

Andrei Mărcuş a fost unul dintre acoliţii preferaţi ai lui Marga. Este printre puţinii supravieţuitori ai vechiului regim, care a condus 20 de ani universitatea. Se pare că acesta nu respectă nu doar deciziile rectorului, ci şi propriile decizii. Cu toate că surse din universitate ne-au relatat că rectorul Ioan Aurel Pop i-a cerut în fiecare şedinţă de Birou de Consiliu de Administraţie să intre în legalitate cu directorii de şcoală doctorală, acesta nu se conformează. Mai mult, el nu îşi respectă propriile decizii. Cam se joacă cu latura penală, domnul Mărcuş. Şi nu credem că e bine.

”Această decizie va fi pusă în aplicare începând cu anul universitar 2014-2015, cu menţiunea că reglementarea nu se aplică retroactiv. Domnul profesor Lucian Năstasă-Kovacs este directorul şcolii doctorale de Relaţii Internaţionale şi studii de securitate, asimilat, conform legii, unui director de departament”, se arăta într-un răspuns al purtătorului de cuvânt al UBB, Paul Fărcaş, din 12 septembrie.

 

Blatul Năstasă-Ivan

Lucian Năstasă Kovacs este unul dintre apropiaţii lui Adrian Ivan, despre care Gazeta de Cluj v-a relatat în numeroase pagini. În urma ultimului articol publicat de ziarul nostru despre profesorul de la Facultatea de Istorie, acesta şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de rector în 2016 promiţând că va participa la toate evenimentele vieţii academice. Ivan nu a fost prezent nici măcar la deschiderea anului academic 2014-2015. De altfel, Adrian Ivan şi cu Lucian Năstasă-Kovacs îşi oferă reciproc protecţie: Ivan îi acordă ore în cadrul masteratului Studii de Securitate, iar directorul şcolii doctorale îl ţine sub aripa sa ca şi conducător de doctorat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.