Ieri, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei (MNIT) Cluj-Napoca a făcut apel la clujeni să aducă pancartele folosite la protestele faţă de OUG 13, precum şi fotografiile realizate pe suport digital, pentru a fi incluse în Colecţia de Istorie Contemporană.

Purtătorul de cuvânt al MNIT, Ioan Savu Gruiţă, iniţiatoarea acestui demers, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax că se doreşte ca protestele, considerate un moment important din istoria recentă a României, să fie bine reprezentate în colecţiile muzeului.

„Zilele acestea, în România se scrie istoria. MNIT doreşte să documenteze acest eveniment cu materiale reprezentative pentru protestele care au avut loc la Cluj. Facem apel la clujeni să nu arunce pancartele cu mesajele scrise şi, în momentul în care protestele încetează, să le aducă la muzeu. De asemenea, cei care au fotografii suport digital şi care au surprins momente cheie ale manifestaţiilor sunt invitaţi să le aducă. Toate aceste materiale urmează să facă parte din Colecţia de Istorie Contemporană a muzeului pentru că dorim să ne asigurăm că acest moment important din istoria recentă a României va fi bine reprezentat în colecţiile muzeului nostru”, a spus Savu Gruiţă, care se ocupă de Departamentul de Istorie Contemporană a instituţiei.

Potrivit acesteia, în funcţie de spaţiile disponibile la muzeu, vor fi organizate cu aceste materiale şi expoziţii temporare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.