Viceprimarul Adrian Popa a fost schimbat din fruntea Organizatiei Municipale a PNL Cluj-Napoca, în urma unui joc de glezne regizat de Nicoara & suita sa de cadâne … sau catane. Modul în care Popa a fost scos din carti este pur hrebenciucian.

Sa ne amintim ca, dupa alegerile europarlamentare, „mânat”, cica, de rezultatul nesatisfacator, Marius Nicoara si-a dat demisia din fruntea PNL Cluj, îndemnându-i si pe ceilalti lideri locali sa-i urmeze „exemplul”. Scorul de la europarlamentare si „exemplul propriu” au fost practic pretextul prin care Nicoara si-a propus, si iata ca a reusit, sa-si elimine oponentii din partid. Pentru ca, sa nu uitam, la doar câteva ore dupa ce s-a ridicat de pe scaunul de sef al organizatiei judetene, Nicoara a revenit ca interimar pe aceeasi functie, sub pretextul continuitatii unor proiecte, bla, bla. Cam cât s-ar fi dus la toaleta si înapoi. Pentru ca nu a dat dovada de supusenie, firesc, a urmat înlaturarea lui Adrian Popa din fruntea PNL Cluj-Napoca de catre un asa zis Birou Permanent Interimar. Numirea lui Horea Uioreanu în fruntea PNL Cluj-Napoca nu ar mai trebui sa mire pe nimeni. Cei care îl cunosc pe Uioreanu îndeaproape sunt familiarizati si cu ambitiile acestuia, mai mari decât un cal troian si mai perverse decât o Elena antica. Evident, sunt convinsa ca Marius Nicoara va face echipa mult mai buna cu un subordonat de „talia” lui Horea Uioreanu. Nicoara are nevoie de yesmeni, nu de creiere cu caracter, care sa proceseze. Nicoara se simte amenintat de orice persoana care, in discutiile cu el, nu da din gura ca pestii din acvariu.

Într-un an electoral, în care PNL Cluj are mari sanse sa nu câstige mai mult decât are în prezent pe plan judeten, ba mai mult, sa piarda si ce are acum – ma refer la sefia Consiliului Judetean, Nicoara….viseaza, urcat electoral pe gardul de la Jucu. Pai ce viseaza? Iata ca Nicoara se viseaza primar. El a declarat pentru Gazeta de Cluj ca este „singurul liberal care poate sa strânga cele mai multe voturi” pentru Primaria Cluj. Corect, e singurul liberal care i-ar putea strânge cele mai multe voturi lui Emil Boc. Un sondaj de opinie obiectiv, subliniez obietiv, care i-ar putea pune la baraj pe Popa si pe Nicoara i-ar crea celui din urma emotii. Surprize nu as putea spune. Orice om rational poate admite ca, cu câteva luni înainte de campania pentru alegerile locale, orice barometru l-ar indica pe Emil Boc ca favorit pentru un nou mandat de primar al Clujului. Iar daca lui Nicoara îi place sa viseze…ar putea, urmând acelasi „rationament”, sa creada ca pe ultima suta de metri Boc ar putea face o gafa care sa-l descalifice. Ceea ce sunt convinsa ca nu se va întâmpla pentru ca, daca în ultimii trei ani, Boc nu a facut greseli de parcurs, capabile sa-i clatine scaunul, ma îndoiesc ca ar fi în stare sa faca pe ultima suta de metri.

Dar Nicoara viseaza….Si în tot acest timp, urmând exemplul lui Nicoara, pun pariu ca si Horea Uioreanu viseaza. Nu de pe gardul de la Jucu, ci de pe gardul Parkingului Marasti. Cel mai probabil, Uioreanu spera ca îl va înlocui pe Nicoara în fruntea Consiliului Judetean. Dar sa fim seriosi… Prin reducere la absurd, admitând ca PNL va obtine un scor comparabil cu cel al Aliantei D.A. din 2004 pentru CJ Cluj, am convingerea ca UDMR Cluj nu va merge pe mâna lui Nicoara. Prietenii stiu de ce!

Oricum mai sunt câteva saptamâni pâna la alegeri. Si se vor trezi. Mai putini si mai singuri. Oare, pe vremea când vor vorbi numai pentru a raspunde, ar accepta un pachetel cu Nokia sau vor prefera sa li se duca, de exemplu, mâncare, un televizor, sosete noi?

Memoranda Solomon

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here