sursă foto- European Union EP

Se anunță un nou conflict comercial între Statele Unite și Uniunea Europeană, în contextul în care Organizația Mondială a Comerțului a autorizat UE să impună taxe vamale majorate asupra mărfurilor SUA în valoare de 4 miliarde de dolari pentru a riposta față de subvențiile primite de Boeing, anunță Reuters potrivit Mediafax.

Organizația Mondială a Comerțului a autorizat Uniunea Europeană să impună tarife asupra mărfurilor SUA în valoare de 4 miliarde de dolari pentru a riposta împotriva subvențiilor acordate de planificatorul american Boeing Co BA.N, au spus persoane familiare cu această chestiune.

Decizia oferă un nou motiv pentru potențiale fricțiuni comerciale cu săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie, după ce Washingtonul a început anul trecut să impună tarife pentru mărfuri UE în valoare de 7,5 miliarde de dolari, pentru sprijinul acordat de stat companiei Airbus, notează stiripesurse.ro.

Cele două părți sunt blocate într-o dispută de 16 ani la OMC, cu sediul la Geneva, cu privire la ajutorul acordat industriilor lor aeronautice, cazuri care reprezintă în prezent cea mai mare dispută comercială din lume.

Părțile au fost informate vineri de decizia OMC, iar hotărârea va fi publicată peste câteva săptămâni.

Continuă lectura AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here