În urmă cu două săptămâni Gazeta de Cluj publica pe varianta online dorinţa a doi poliţişti clujeni cu un trecut ce lăsa de dorit: candidatura la funcţii executive pentru Poliţia Municipiului Cluj-Napoca. Însă, concursul a avut loc, iar noi avem rezultatele. Despre cei doi candidaţi cu pricina şi omul care a obţinut funcţia lăsându-i pe ceilalţi mască, citiţi în cele ce urmează.

 

Ciprian Rus

Comisarul Ciprian Rus făcea parte dintr-o grupare de tipul ”3 muşchetari”, alături de Raul Vaida şi Valentin Tătar(care îi e şi naş de cununie). Pe Tătar, dacă vă amintiţi, l-au săltat pentru că divulga informaţii din trei dosare penale extra-mega-cunoscute printre care şi cel al lui Horea Uioreanu. Tot Tătar făcea concurenţă vrăbiuţelor noastre, şi zbura cu vorba pe la alţi parlamentari, nu dăm nume (Alexandru Cordoş) pentru a da raportul cu privire la ce telefoane sunt interceptate de DNA Cluj. Aşa că i-au tăiat aripile lui Tătar. Iar sub efectul „domino”, ceilalţi doi comisari ce lucrau în instituţia anticorupţie de la Cluj ca poliţişti judiciari au plecat de pe o zi pe alta şi ei, tot în 2014, din instituţie. Aşa bine s-au împrăştiat că Ciprian Rus a stat aproape trei ani pe tuşă ba la Serviciul Poliţiei Economice, ba la Secţia 4, ba la Secţia 5 şi ulterior la Secţia 3 din oraş. Era şef peste tot.Acum, Ciprian Rus a candidat pentru o funcţie în executivul Poliţiei Municipale Cluj-Napoca.

 

Mircea Rus

Trecem la cealaltă vedetă: eminentul Mircea Rus. Nu mă pot abţine să nu vă povestesc că şi la urechile acestuia zboară vrăbiuţe…şi nu ale noastre. În trecut, Mirciulică a fost şef la Biroul de Investigaţii Criminale(în Cluj-Napoca). Apoi l-au împuternicit să fie şăf la Serviciul de Investigaţii Criminale(adică pe judeţ). Şi cum pe funcţie nu este pentru că a demonstrat că e capabil, ci pentru că nu aveau pe cine să pună, IPJ Cluj a organizat examen pentru definitivarea şefiei SIC. Cred că trei e numărul de basm în poliţia clujeană, că şi aici avem o gaşcă mai inofensivă de trei muşchetari. Mai exact, la examenul din primăvara acestui an s-au înscris Bogdan Ioan, Claudiu Hurducaş şi  şmecheraşul de gardă Mircea Rus. Suuuubit, Mirciulică s-a îmbolnăvit fix în ziua examenului şi nu s-a mai prezentat. Au mers în schimb ceilalţi doi: Hurducaş şi Ioan, care au căzut examenul(nota minima de promovare era şapte) cu note de 5 şi 6, astfel că Mircea a rămas în continuare împuternicit pe funcţia de la SIC de unde protejează bodyguarzii de la Seven. Mircea Rus a candidat şi el pentru o funcţie în executivul Poliţiei Municipală Cluj-Napoca.

 

De la cabinetul purtătorului de cuvânt la executivul Cluj-Napoca

Cabinetul ce se ocupă de relaţiile cu mass-media era compus până de curând din comunicativa Carmen Jucan, comisarul Boie şi…comisarul Graur. Potrivit surselor, domnul Boie s-a pensionat recent, iar comisarul Daniel Sorin Graur s-a decis să le facă o surpriză colegilor săi şi s-a pregătit pentru concursul cu pricina.

Daniel Sorin Graur a devenit noul adjunct al Poliţiei Municipale Cluj-Napoca.

 

Noua gardă stă la poartă

Atât comisarul Ciprian Rus în calitate de şef cât şi adjunctul său Daniel Sorin Graur au trecut cu brio probele, însă în prezent nu vor activa pe funcţie. Potrivit procedurii, există o perioadă de acomodare în care celor doi li se va aloca dreptul de semnătură pentru funcţia dobândită precum şi efectuarea protocoalelor de ocupare a acesteia.

Se impune şi menţiunea că până în prezent, Poliţia Municipiului Cluj Napoca a fost condusă de comisarii  Mariana Ilieş(şef) şi Daniel Petruş(adjunct) ambii împuterniciţi pentru aceste funcţii, nefiind definitivaţi, motiv pentru care s-a şi  organizat concursul mai sus menţionat.

Următorul care se pregăteşte de examen este ”venitul de peste Ocean”, şeful IPJ Cluj, Ciprian Miron  care în iarnă a fost împuternicit pentru a prelua funcţia pe o perioadă de şase luni. IGPR are posibilitatea să prelungească acest drept sau să scoată la concurs acest post, unde Miron şi alţi doritori se pot înscrie pentru a da examenul de definitivare.

2 COMENTARII

  1. Rus Mircea nu mai este demult sef de SIC. Bogdan Ioan a depus contestatie imediat dupa concurs, a obtinut nota de trecere si a luat sefia SIC de peste 2 luni de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here