Avocatul Sebastian Rădulețu, născut la Cluj-Napoca în 1975, fost consilier al actualului ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, în 2008, a fost ales pentru funcția de judecător la CEDO.

Sebastian Rădulețu a pirmit 84 de voturi în turul doi în cadrul Adunării parlamentare a Consiliului Europei, în timp ce contracandidatul său, procurorul Horațiu Radu, a primit 78 de voturi.
Judecătorul a declarat că este deosebit de onorat că a fost ales judecător al Curții europene a Drepturilor Omului din partea României.

„Voi face tot posibilul să contribui la protecția afectivă a drepturilor fundamentale și la implementarea deplină a standardelor Convenției la nivel național și internațional”, a declarat Rădulețu pentru siteul G4media.ro.
Rădulețu a fost membru al UNPR, partid al cărui lider a fost controversatul general Gabriel Oprea, calitate la care a renunțat odată cu Antonie Solomon, fost primar al Craiovei. În relații bune cu Solomon, presa dezvăluia că l-a reprezentat ca avocat în dosarul de corupție în care primarul Craiovei a fost condamnat la trei ani cu executare dar și că a fost nașul de cununie al fiului acestuia.

Sebastian Rădulețu a fost și pe listele UNPR pentru alegerile locale din 2012, fără să obțină vreun mandat de ales local.

Conform CV-ului său, Sebastian Rădulețu este conferențiar la Facultatea de Drept și Științe Administrative din Craiova, unde și-a realizat studiile între 1993 și 1997. În paralel cu studiile din drept acesta a urmat între 1994 și 1998 și cursurile Facultății de Litere și Istorie de la aceeași Universitate. Din 1997 își începe studiile doctorale în drept, iar în iunie 2000 își susține public lucrarea „Dreptul la proprietate ca drept fundamental”. În 2012 urmează un masterat la Universitatea Oxford din Marea Britanie în „International Human Rights Law” (scrie romania.europalibera).

Citește și: Acuzații grave la adresa liberalilor: Au furat ca în codru! Ei furau de rupeau și noi stăteam în case

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.