Astăzi, în cadrul ședinței CSM a fost ales noul președinte al instituției. Este vorba despre judecătorul Bogdan Mateescu, iar procurorul Florin Deac în funcția de vicepreședinte.

Judecătorul Bogdan Mateescu a primit 13 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” și două voturi nule.

Procuror Florin Deac a primit 13 voturi „pentru” și 5 „împotrivă”.

Şedința Plenului CSM pentru alegerea președintelui şi vicepreședintelui Consiliului a avut loc joi, de la ora 12.00, la Facultatea de Drept din București.

La ședință, unde s-a prezentat și bilanțul Consiliului Superior al Magistraturii, a participat și președintele Klaus Iohannis.

Pentru funcția de președinte al CSM, funcție deținută până acum de judecătorul Nicoleta Margareta Țînț, au candidat judecătorii Evelina Mirela Oprina și Mihai Bogdan Mateescu.

Pentru funcția de vicepreședinte, deținută de Tatiana Toader, a candidat procurorul Florin Deac.

Anul trecut, Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a cerut redeschiderea unui dosar penal care îl vizează pe judecătorul Mateescu, cauză clasată în 2018 de structura centrală DNA. ICCJ a admis cerea.

Dosarul pentru care Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) cere redeschiderea îi vizează pe Bogdan Mateescu şi pe tatăl acestuia, Mihai Mateescu, primarul oraşului Băile Govora.
Cercetarea cu privire la fapte a fost dechisă în 2015, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, care şi-a declinat, un an mai târziu, competenţa către DNA Piteşti. În 2017, structura centrală a DNA a preluat dosarul de la DNA Piteşti, iar un an mai târziu, în 21august 2018, cauza a fost clasată.
Mihai Mateescu era vizat, printre altele, de suspiciuni de luare de mită în formă continuată, în timp ce Bogdan Mateescu era vizat de acuzaţii de complicitate la luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată şi cumpărare de influenţă în formă continuată.

1 COMENTARIU

  1. Atunci când opere sunt cercetete cu privire la fapte, dacă autori cunoscuți sunt numiți la dosar, apare supoziția de mușamalizare cu atât mai mult cu cât dosare simple sunt declinate ori pierdute spre alte instanțe sau parchete ce clasează probe certe ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.