Clujenii vor avea, în doi-trei ani, un nou stadion amenajat la standarde FIFA şi UEFA, după cel deja existent, al clubului de fotbal CFR 1907 Cluj.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi primarul muncipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, noul stadion care va fi construit în oraş, pe locul actualului stadion 'Ion Moina', ce va fi demolat.

Alin Tişe a spus că, dacă nu vor apărea probleme neprevăzute, construcţia viitorului stadion se va încheia la sfârşitul anului 2010. Stadionul va avea un turn de 25 de etaje, în care vor fi amenajate spaţii comerciale, săli, un hotel etc., iar în vecinătatea lui va fi construită şi o sală de sport polivalentă. Întregul proiect va fi realizat printr-un parteneriat între Consiliul Judeţean Cluj şi Consiliul Local Cluj-Napoca, cele două urmând să-şi împartă şi proprietatea asupra construcţiilor.
Pe terenul pe care va fi construit noul stadion funcţionează încă actualul stadion 'Ion Moina', care va intra în demolare începând cu lunile noiembrie-decembrie ale acestui an. Demolarea va fi încheiată în luna mai 2009, iar apoi va începe construcţia noului stadion, care se preconizează că va fi terminat până la sfârşitul anului 2010.
 
Reprezentanţii Universităţii Tehnice Cluj, care a realizat proiectul viitorului stadion, spun că arhitectura acestuia a fost inspirată în special după arena olimpică din Beijing, însă pentru realizarea lui au fost studiate peste o sută de stadioane din lume.
Noul stadion va avea 30.000 de locuri şi o valoare care este estimată la 1,4 milioane de lei. Numai pentru lucrările de demolare a actualului stadion vor fi alocaţi circa 200.000 de lei. (A.M.)

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe a precizat că până la data de 10 octombrie va fi finalizată şi expertiza comandată de Consiliul Judeţean în vederea demolării, urmând ca, până la finalul lunii octombrie să fie organizată licitaţia, în aşa fel încât demolarea efectivă să poată fi incepută în luna noiembrie, sau cel mai târziu în decembrie. “Se va avea în vedere demolarea sectorului care este astăzi dezafectat, în aşa fel încât terenul să poată fi folosit cât mai mult  de către F.C. “Universitatea” Cluj în actualul campionat, urmând ca mai apoi să se găsescă o soluţie provizorie pentru disputarea întâlnirilor sportive”, a precizat d-nul Alin Tişe.

Preşedintele Consiliului Judeţean a prezentat grafic modul în care va arăta viitorul complex, reprezentat de stadion împreună cu cladirea de servicii din imediata apropiere, în timp ce primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a prezentat situaţia în care se află proiectul viitoarei Săli Polivalente, parte şi ea a protocolului dintre Consiliului Judeţean şi primăria municipiului Cluj-Napoca, încheiat în vederea construirii complexului polisportiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.