Ordonanța de urgență emisă ieri de Guvernul Orban și care ar trebui să vină în ajutorul românilor îndatorați la bănci nu este valabilă pentru toți plătitorii de credite, ci pentru o anumită categorie.

Măsura de suspendare a plăţii ratelor cu până la 9 luni se acordă doar debitorilor ale cărori venituri au fost afectate direct sau indirect de criza generată de pandemia COVID-19, a declarat Florin Cîţu, ministrul de Finanţe, imediat după şedinţa de guvern. 

”Urmează să stabilim exact care sunt persoanele afectate indirect. Va fi o plajă foarte mare de persoane care se va încadra, pentru că astăzi în România cam toţi am fost afectaţi de această pandemie, direct sau indirect. Aceste cereri pot fi făcute cel mai târziu până la încetarea stării de urgenţă pe teritoriul României. Ce se întâmplă cu dobânzile, după ce a trecut perioada de suspendare. Am stipulat că dobânda datorată de debitor se capitalizează la soldul creditului existent. Se va adăuga creditului, dar se va reeşalona pe toată durata creditului. Singura excepţie sunt creditele ipotecare pentru care se plăteşte eşalonat până la maximul 5 ani. În cazul creditelor ipotecare, statul român garantează plata dobânzii capitalizate 100%, dar aceasta trebuie plătită pe o perioadă de 5 ani de la data suspendării”, a adăugat el.

1 COMENTARIU

  1. Varianta romaneasca de cacao!! Alo voi nu va inspirati/uitati la celelalte tari.Domnule ministru iara va ingenunche-za bancile si multinationalele, RUSINE RUSINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.