Numarul de autorizatii de constructii pentru cladiri rezidentiale eliberate în primele sase luni a crescut cu 12,9% comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, la 29.394 permise, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Cele mai importante cresteri au fost înregistrate în regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia, cu un avans de 965 autorizatii, Bucuresti-Ilfov (plus 815 autorizatii), Centru (576 autorizatii) si Nord-Vest (550 autorizatii), se arata într-un comunicat al INS.

Suprafata utila pentru care au fost emise autorizatii s-a ridicat în iunie la 1,64 milioane de metri patrati, comparativ cu 1,1 milioane de metri patrati în iunie 2007. În luna iunie, au fost eliberate 6.137 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, cu 6% peste nivelul din aceeasi luna a anului precedent. Cel mai important avans, de 245 autorizatii a fost consemnat în regiunea Sud-Muntenia, aceeasta fiind urmata de Centru si Sud-Vest Oltenia, cu un plus de 157 autorizatii fiecare. Comparativ cu luna mai, numarul de autorizatii eliberate în iunie a scazut cu 2,4%. Si în iunie s-a mentinut trendul din luna precedenta, când ponderea autorizatiilor eliberate pentru zona rurala a fost mai importanta decât cea pentru mediul urban. Astfel, 59,9% din numarul total de autorizatii au fost eliberate pentru zona rurala. În trei din cele opt regiuni de dezvoltare s-a înregistrat o usoara crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru cladiri rezidentiale. Aceasta tendinta s-a manifestat în regiunile de dezvoltare Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia. Pe de alta parte, în regiunile Vest, Bucuresti-Ilfov, Nord-Vest, Centru si Nord-Est au avut loc scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale. În luna iunie, au mai fost eliberate 33 de autorizatii pentru cladiri administrative si 837 de autorizatii pentru alte cladiri, în aceasta categorie intrând hoteluri si alte cladiri similare, cladiri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, pentru transport si telecomunicatii, cladiri industriale si agricole, pentru învatamânt, stiinta, cultura si arta, ocrotirea sanatatii, sport si agrement. (A.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

V─â rug─âm s─â introduce╚Ťi comentariul dvs.!
Introduce╚Ťi aici numele dvs.