O companie renumită pentru serviciile oferite în domeniul transporturilor efectuate pe teritoriul Uniunii Europene a găsit soluția ideală pentru comercianții sau persoanele interesate de obținerea numărului EORI. Poate că atunci când vă gândiți la obținerea unui număr, totul vi se pare simplu. Însă nu este deloc așa. Acte peste acte și cerințe peste cerințe. Acum puteți scăpa de aceste griji datorită companiei MOD EXPRES INTERTRANS care a lansat opțiunea obținerii numărului EORI online. Cu o experiență vastă în domeniu, s-au gândit la timpul limitat al oamenilor și au decis lansarea acestei opțiuni tocmai pentru a ușura procesul necesar persoanelor care depind de acest număr.

Despre MOD EXPRES INTERTRANS

MOD EXPRES INTERTRANS este o firmă renumită în România pentru serviciile numeroase pe care le oferă în domeniul în care activează, adică în cel al transporturilor. Și aici nu facem referire doar la ceea ce ține de transportul în sine al mărfurilor ci și la servicii de comisionare vamală și alte servicii adiacente. Dacă vă doriți servicii de calitate, puteți apela cu încredere la această companie. Ea a creat de-a lungul timpurilor legături cu firmele de transport din țara noastră și străine și, de asemenea, colaborează cu linii maritime și aeriene. Pe lângă asta, prin calitate se înțelege profesionalism, iar când spunem profesionalism ne putem gândi la servicii la standarde înalte oferite rapid și bine. Astfel, această firmă îndeplinește criteriile menționate, deoarece s-a gândit la confortul publicului său și a făcut posibilă obținerea numărului EORI online, vizibil diferită de procedura clasică de obținerea acestuia.

Procedura clasică vs. EORI online

Procedura clasică

Înainte ca opțiunea de obținere online a numărului EORI să apară, procedura clasică era singura variantă, evident. Persoana care era interesată de acordarea lui era obligată să depună o cerere de înregistrare. Cererea se imprima din aplicația EORI, aflată pe site-ul autorității naționale a Vămilor din România. Cei cu domiciliul sau sediul în România trebuia să depună la direcția regională vamală pentru accize și operațiuni vamale urmatoarele acte pentru a susține cererea respectivă:

  • certificatul de inregistrare al comerciantului eliberat de catre Oficiul Registrului Comertului
  • certificatul de inregistrare in scopuri de TVA emis de Ministerul Finantelor Publice
  • documente din care sa rezulte adresa sediului social sau domiciliului fiscal actual, după caz, in cazul in care acesta nu corespunde cu cel inscris in certificatul de prezentare
  • cartea de identitate, in cazul persoanelor fizice

Evident că pentru cei care nu sunt stabiliți pe teritoriul UE, lucrurile stăteau cu totul altfel, cerințele pentru documente fiind diferite.

Pasul următor era verificarea documentelor. Dacă totul era în regulă, cei competenți eliberau doritorilor o notificare de acordare a numărului EORI. Din momentul obținerii, comercianții și celelalte persoane interesate puteau folosi numărul unic în toate comunicațiile cu autoritățile vamale ale țărilor membre.

Numărul EORI era trimis prin poșta electronic la adresa din cerere. În cazul în care acest lucru nu era posibil, notificarea se înmâna solicitantului la sediul direcției regionale pentru accize și operațiuni.

EORI online

Acum, grație celor de la MOD EXPRES INTERTRANS, puteți uita de toate aceste proceduri ce necesită foarte mult timp. Totul se întâmplă online. În cadrul site-ului lor, la secțiunea EORI, există un buton numit “Obține EORI online”. Odată apăsat, totul va veni de la sine. Pașii ce trebuie urmați sunt prezentați pe înțelesul oricui, astfel încât să vă puteți bucura de această opțiune. Iată cei 4 pași simpli:

  • Completați datele solicitate;
  • Încărcați documentele necesare;
  • Efectuați plata (puteți alege metoda de plată);
  • Obțineți numărul EORI.

E mult mai simplu decât vă imaginați, nu-i așa? Fără stres, bătăi de cap și timp pierdut, totul se realizează prin câteva click-uri. Mult succes!

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here