Potrivit unor surse, comisarul Toma Rus, acuzat de trafic de influenta si infractiuni conexe, s-a laudat unor apropiati ca în cazul în care seful DNA Cluj, Crin Bologa, va admite plângerea impotriva ordonantei de punere în miscare a urmaririi penale (ceea ce s-a si întâmplat), acesta „îl va pune sef la DIICOT Cluj” pe Bologa. Pe de alta parte, Crin Bologa sustine ca nu are cunostinta despre afirmatiile lui Toma Rus, si mai mult, nu îl intereseaza functia de sef al DIICOT Cluj. „Nu stiu nimic. Nu comentez nimic. Nu ma intereseaza Toma Rus. Nu mi-e nici prieten, nici dusamn. Cum sa ma puna el sef? Cine-i Toma Rus? Exista o procedura de numire a sefului DIICOT. El e politist. Nu are nicio legatura. Pe mine nu ma intereseaza DIICOT”, a sustinut Crin Bologa.

Asa cum se stie, în prezent, DIICOT Cluj are doar un sef interimar, dupa pensionarea fostului procuror sef- Teodora Molnar. Mai mult, numele procurorului Mircea Hrudei, cel care detine interimatul functiei de conducere a Directiei, este legat de un dosar instrumentat de procurorii anticoruptie, în care mai sunt cercetati mai multi politisti de la DIICOT Cluj. Dosar în care procurorul Hrudei a fost citat în calitate de martor pentru a da declaratii.

„Promisiunile” lui Toma Rus sunt cel putin hazardante, în primul rând pentru ca, asa cum se stie, Crin Bologa, în prezent înca seful DNA Cluj a solicitat recent transferul la Tribunalul Salaj, vechiul sau loc de munca.

Reamintim ca procurorul Crin Bologa a infirmat solutia de punere în miscare a urmaririi penale în cazul Toma Rus, ca urmare a unei solicitari a aparatorului acestuia. Ca urmare a acestei decizii, oficiali ai MIRA anuntau ca Toma Rus va fi repus în funtie in cadrul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog. Potrivit unui ziar local, însa,  procurorul Mircea Zarie, adjunctul sefului DNA, a infirmat solutia de neincepere a urmaririi penale impotriva lui Toma Rus data de procurorul Crin Bologa,.

Comisarul-sef Toma Rus, adjunctul Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, a fost suspendat din functie pe 15 noiembrie, dupa ce DNA Cluj a pus in miscare actiunea penala impotrva sa.

El este acuzat de trafic de influenta si infractiuni conexe. Toma Rus este implicat in dosarul "Piscicola", in care sotia sa, Zoia Rus, care prin firma Viafarm, administreaza doua farmacii la Cluj si la Panticeu, a inchiriat un spatiu catre SC Piscicola SA. Ulterior, spatiul respectiv, care se afla in Piata Mihai Viteazu, a fost subinchiriat Bancii Transilvania. Initial, Toma Rus a fost detasat in Italia pentru a se ocupa de problema imigrantilor romani, dar a fost rechemat in tara imediat ce procurorii au pus in miscare actiunea penala impotriva sa.

(Gazeta)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.