Săptămâna trecută au apărut niște zvonuri cum că o angajată a Companiei de Transport Public din Cluj s-ar fi prezentat la locul de muncă deși știa că este infectată cu Covid. Aceasta ar fi avut contact direct cu mecanici, care au avut contact direct cu șoferii, care la rândul lor aveau contact cu clujenii care foloseau transportul în comun. 

Compania de transport public infirmă zvonurile, spunând că în spatele toate aceste neînțelegeri este vorba de o rivalitate dintre două colege.

Adriana Roman s-ar fi  prezentat la muncă cu dorința de ai îmbolnăvi pe colegi 

O femeie pe numele de Adriana Roman, cu vârsta de 53 de ani s-a prezentat pe data de 22 februarie la locul de muncă de la depozitul Companiei de Transport Public de pe Str Plevnei. Aceasta ar fi început să prezinte simptome de răceală, cum ar fi tuse și febră. Colegii doamnei ar fi realizat imediat că femeia ar putea fi infectată cu Covid, așa că i-au cerut să plece acasă, dar ea a refuzat. După multe discuții, ceilalți angajați au căzut de acord că pot să plece ei, deoarece nimeni nu dorea să mai fie în contact direct cu femeia în continuare. 

Apoi, Adriana Roman ar fi mers și ar fi vorbit cu mai mulți mecanici, cu aceeași intenție de a le transmite virusul. 

Conform unei surse, o parte din angajați se află în carantină deoarece au fost infectați. Printre acei angajați s-ar afla și o parte din mecanici dar și niște șoferi. 

Acest zvon este o acuzație destul de gravă, care nu numai că se pedepsește legal, dar și implică faptul că femeia ar fi dorit să îmbolnăvească intenționat nu numai pe colegii ei, dar și clujenii care folosesc transportul în comun.

Femeia este acuzată că știa că este infectată, și ar fi venit intenționat în acest stadiu pentru a îi contamina și pe colegii ei. Aceasta ar fi dat o petrece cu 2-3 zile înainte de incident, la ea acasă, unde și-a petrecut ziua de naștere. Acela ar fi momentul cheie,în care femeia ar fi contactat coronavirusul. 

CTP neagă că situația s-ar fi petrecut în acel mod 

”Voi confirma unele lucruri, iar pe altele le voi dezminți pentru că sunt unele lucruri adevărate, dar altele nu sunt deloc. Doamna Adriana Roman a venit într-adevăr în data de 22 februarie cu simptome de răceală la servici. Undeva prin jurul amiezei a descoperit șeful ei această problemă. Din ziua următoare, din data de 23, ea nu s-a mai prezentat la locul de muncă. 

Modalitatea de a izola oamenii când observam că prezintă simptome am început să o aplicăm din vară. Este singura modalitate care a dat roade la noi în companie.De exemplu, am avut în noiembrie un val destul de mare de infectări în cadrul companiei.

 Dacă un șofer prezenta simptome, de a doua zi nu mai venea nici el și nici colegul lui cu care luase contact. Noi trimiteam oamenii în izolare cu doua zile înainte ca DSP să pornească anchetele epidemiologice în cazul șoferilor. Iar această practică chiar a dat roade. 

La fel s-a procedat și cu doamna Roman, de marți ea nu a mai venit la lucru. Miercuri și-a făcut testul, joi ne-a informat că este pozitivă. Ea lucrează cu încă alte două colege într-o încăpere unde se află piesele de rezervă pentru autobuze. În cadrul acelei încăperi care este o sală mai mare au un birou închis. 

Una dintre colege ei a făcut Covid împreună cu toată familia, astfel, ea este imună și nu a avut nici o problemă. Cealaltă colegă a fost trimisă acasă în izolare din momentul în care am luat la cunoștință faptul că doamna Roman este pozitivă. Din păcate, în zilele următoare și colega a început să aibă simptome și a fost depistată cu virusul. 

Când a venit la lucru Adriana Roman luni, nu avea de unde să știe că are Covid. A venit, a văzut că nu se simte bine, iar de marți nu a mai venit. 

Dar în prezent, niciunul din cei 56 de oameni care lucrează la atelierul de reparație și întreținere nu este bolnav. Din 22 de când s-a întâmplat, până astăzi, trebuia să fie cineva bolnav dacă era cazul. Nimeni nu a prezentat simptome și toată lumea este la muncă. 

În luna noiembrie a anului 2020, Compania de Transport Public Cluj a simțit un val de infectări cu coronavirus în rândul șoferilor de autobuz. La acel moment, erau infectați aproximativ 40 de soferi”, a declarat CTP pentru Gazeta de Cluj.

Acuzații mincinoase din cauza unei neîntelegeri 

Din spusele CTP, această acuzație a venit în urma unei rivalități care este între Adriana Roman și o colegă de-a ei. Se pare că doamna Roman a îmbolnăvit-o pe dânsa când s-a prezentat infectată la muncă, care l-a rândul ei și-a infectat fiul. 

Reprezentantul Companiei de Transport Public a declara că înțelege frustrările doamnei care acuză, dar nu trebuie să se ajungă până aici. 

Datorită infectării și faptului că doamnele nu se înțeleg, s-a ajuns la o acuzație mincinoasă față de doamna Roman. O acuzație gravă, având în vedere că zădărnicirea combaterii bolilor se pedepsește prin lege cu închisoare.

Conform legei, zădărnicirea combaterii bolilor se realizează astfel: 

(1) Nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă fapta a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

(3) Transmiterea, prin orice mijloace, a unei boli infectocontagioase de către o persoană care știe că suferă de această boală se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Reporterul a încercat să ia legătura cu angajata acuzată pentru o declarație, dar nu a putut fi contactată. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.