Forțele speciale de poliție din Viena au intervenit la un jaf la centrul comercial Shopping City Süd (SCS) din Vösendorf (Austria Inferioară), după ce, în miezul nopții, mai multe persoane au intrat cu un BMW furat într-un magazin cu bijuterii.

Totul a început în jurul orei 3.40 dimineața, când alarma a început să sune puternic, în urma impactului mașinii furate, care a fost folosită pe post de vehicul „berbec.” Până când poliția a ajuns, hoții au golit magazinul de bijuterii, acționând foarte rapid și fără să lase urme, iar mașina a fost incendiată.


La fața locului au fost mobilizați zeci de polițiști, câini de serviciu, până la elicoptere care survolau zona, dar suspecții au dispărut fără urme. Multe voci susțin că cei care au dat atacul fac parte din „Panterele Roz”, specializate pe jafuri spectaculoase unde țintele au fost întodeauna bijuteriile și obiectele de mare valoare. Lovitura de la mallul Shopping City Sud (SCS) are asemănări izbitoare cu un jaf care a avut loc în inima Vienei la 2 aprilie, scrie krone.at.

Încă de la primele ore ale dimineții, un Renault a intrat cu spatele în ușa din față a magazinului de îmbrăcăminte pentru bărbați Amicis, un magazin de clasă din oraș. Mașina furată a fost găsită mai târziu. Evaluarea înregistrărilor video de la locul faptei trebuie să arate dacă există o legătură între cele două cazuri.

Potrivit mai multor surse, „Panterelor Roz” îi sunt atribuite peste 400 de atacuri, de la Londra și Paris la Tokyo. Valoarea furturilor ar fi de ordinul sutelor de milioane de euro. Banda cu nume de desene animate este cât se poate de fioroasă. Are peste 200 de membri, originari mai ales din fosta Iugoslavie.

Două dintre cele mai răsunătoare jafuri ale bandei Panterele Roz au fost la Dubai şi Tokyo. În primul au intrat cu maşinile într-un mall şi au spart vitrinele securizate ale unui magazin cu bijuterii. Iar în Japonia au furat în mai puţin de un minut o singură bijuterie fără egal: colierul „Contesa de Vendome”: 116 diamante într-o singură montură în valoare de 31 de milioane de dolari.

Citește și: EXCLUSIV Elev din Cluj, bătut de către un necunoscut în timp ce se afla la școală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.