O clujeancă în vârstă de 26 de ani, care lucra ca badantă în Italia, riscă să-și petreacă restul zilelor după gratii, după ce ar fi ucis un pensionar, în vârstă de 89 de ani. Dana Mihaela Nicoleta Chiță a fost pusă sub acuzare vineri, 23 septembrie 2022, la Tribunalul din Agrigento (Sicilia) pentru că l-ar fi strangulat pe bătrânelul de care trebuia să aibă grijă, Michelangelo Marchese.

În noaptea dintre 11 și 12 iulie 2020, românca l-ar fi ștrangulat pe octogenar, deși acesta nu numai că o angajase ca îngrijitoare, dar îi și promisese că se va căsători cu ea și îi va lăsa moștenirea sa. Suspecta a fost arestată pe 20 noiembrie în același an, informează Agrigento Notizie.

Badanta a fost dată de gol de funda finală a legăturilor cu care au fost imobilizate încheieturile victimei de scaunul în care a fost găsit fără viață și care, în loc de nod, i-a îndreptat imediat pe anchetatori asupra unei femei.

Restul probelor a fost dezvăluit de confidențele badantei făcute unui prieten, de interceptările sale din închisoare, împreună cu analiza convorbirilor telefonice care au reconstituit faptele inculpatei.

Cazul a fost soluționat odată cu descoperirea mașinii dispărute a bătrânului, ce fusese furată de badantă pentru a scăpa de ea. Mașina fusese livrată unui fost deținut care ar fi trebuit să o dezmembreze, dar care a decis să o păstreze pentru el.

„Oricum, nu aveam permis de conducere, iar dacă m-ar fi oprit poliția tot la dezmembrări ar fi ajuns”, a declarat Giuseppe Sorce în sala de judecată. Acuzat că a primit o mașină furată, el a explicat în instanță că a primit-o fără că știe de unde provine.

Badanta, împreună cu alți complici încă neidentificați, l-a imobilizat pe bătrân cu bandă adezivă, pe care au fost găsite urme de ADN, apoi l-a ucis, pentru a-l jefui de o sumă infimă de bani pe care o ținea în casă și a-i fura vechea mașina. Moartea victimei a survenit prin ștrangulare.

Procurorul Cecilia Baravelli nu avut niciun fel de îndoială, astfel încât la finalul rechizitoriului a cerut pedeapsa cu închisoarea pe viață. „A fost o crimă brutală, ea nu a avut mustrări de conștiință să-l omoare pentru a-i fura cei câțiva bănuți pe care îi ținea în casă și o mașină veche”, a conchis Baravelli.

Citește și: Comisia de circulație din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, o altă suliță în coasta clujenilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.