Autorităţile din Arkansas au făcut publică înregistrarea unui apel la numărul de urgenţă 911 iniţiat de o femeie în ultimele ei clipe de viaţă, după ce a fost surprinsă de o inundaţie în maşina ei. Convorbirea cu dispecerul a stârnit nemulţumire şi critici, femeia aflată în pericol de moarte fiind mustrată pentru situaţia în care se găsea. 

Debra Stevens, în vârstă de 47 de ani, livra ziare în primele ore ale zilei de 24 august în oraşul Fort Smith din statul american Arkansas, când SUV-ul în care se afla a fost măturat de pe drum de o inundaţie „apărută din senin“. Aflată în imposibilitatea de a ieşi din maşină, femeia disperată a efectuat două apeluri: unul către soacra sa şi unul la 911, implorând pentru ajutor.   

Ultimul apel disperat al femeii în vârstă de 47 de ani a fost efectuat la 4:38 dimineaţa şi a durat 22 de minute. Operatorul care a preluat apelul la 911 lucra de 5 ani şi îşi dăduse demisia pe 9 august, iar în dimineaţa tragediei era ultima zi la muncă.   

„Am o urgenţă – o situaţie de urgenţă severă“, a spus Stevens la 911. „Nu pot ieşi şi sunt speriată de moarte, doamnă. Puteţi, vă rog, să mă ajutaţi?“  

Femeia îngrozită i-a repetat dispecerei că va muri înecată. A început să plângă şi a întrebat în mod repetat când vor ajunge echipajele de salvare. A anunţat că nu ştie să înoate şi nu a ştiut să ofere informaţii referitoare la locul exact în care se afla.   

„Nu o să muriţi“, i-a răspuns dispecera. „Nu ştiu de ce vă panicaţi … Nu faceţi decât să consumaţi oxigenul, calmaţi-vă“.   

Debra Stevens a spus că apa pătrunde în maşină şi că va rămâne fără telefonul ei nou.   

„Chiar vă pasă de telefonul nou? Plângeţi pentru viaţa dvs. Cui îi pasă de telefon?, a reacţionat dispecera.   

Stevens a explicat că nu a văzut apa pe drum şi că a venit brusc. Femeia continuă să ceară iertare şi anunţă că nivelul apei îi ajunge până la piept. Vede oameni în depărtare care o privesc. „Probabil râd“, spune ea. La un moment dat, spune că îi vine să vomite.   

„Ei bine, sunteţi în apă. Puteţi vomita. Nu contează“  

Plângând incontrolabil, Stevens i-a cerut dispecerei să se roage împreună cu ea.  

„Începeţi dumneavoastră rugăciunea“   „Te rog să mă ajuţi şi să mă scoţi de aici, Doamne“.  

Din nou, femeia îşi cere scuze dacă pare nepoliticoasă, dar spune că îi este frică.   

„Asta vă va servi drept lecţie data viitoare, să nu mai conduceţi prin apă“, a fost reacţia dispecerei.   

Stevens insistă să explice că nu a vazut inundaţia, deşi lucra pe acel traseu de 21 de ani, nu a văzut niciodată aşa ceva.   

„Nu înţeleg cum de nu aţi văzut. Trebuia să treceţi prin inundaţie. Apa nu a apărut din senin“.   

După 15 minute de convorbire, dispecera preia şi alte apeluri la 911 şi încerca să le descrie pompierilor locul în care se afla femeia: „Sunt la telefon cu ea, se panichează“.   

Stevens începe să plângă incontrolabil.   

 „Domnişoară Debbie, va trebui să tăceţi. Puteţi să claxonaţi?“   „Claxonul e mort. Nimic nu mai funcţionează“.  

Apoi a anunţat că apa a crescut peste uşa SUV-ului ei. „O, Doamne, ajută-mă, maşina a început să se mişte!“  

„Ascultaţi-mă, ştiu, încerc să vă ajut. Ştiu că sunteţi speriată, dar aşteptaţi, trebuie să preiau şi alte apeluri. Nu sunteţi singura care a rămas în apă“.   

Stevens începe să ţipe şi spune că nu mai poate respira. „O să mor“   „Domnişoară Debbie, respiraţi foarte bine, pentru că ţipaţi la mine. Aşadar, calmaţi-vă. Ştiu că sunteţi speriată, aşteptaţi“  

Din acel moment, Stevens nu mai răspunde.   

„Domnişoară Debbie? O, Dumnezeule. Pare că este sub apă“.   Apelul s-a încheiat la 5 dimineaţă.   

Echipajele de salvare au reuşit să găsească SUV-ul 58 de minute mai târziu, iar Debbie Stevens a fost găsită fără suflare.   

Poliţia din Fort Smith a declarat că a lansat înregistrarea audio a apelului „cu mare reticenţă“, după solicitările din partea presei. 

sursă: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here