Banca Europeană de Investiţii (BEI) a acordat o finanțare de 7,5 milioane de euro unei firme din Cluj, Winnow, care se ocupă de gestionarea deşeurilor alimentare.

Winnow, o companie de tehnologie înfiinţată în Marea Britanie în 2013, care funcţionează şi în România din 2018 – cu domeniul în activitatea gestionării deşeurilor alimentare, a primit o finanţare de 7,5 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru a introduce şi dezvolta soluţii sofware şi hardware care să ajute personalul din bucătăriile comerciale să gestioneze cantităţile şi tipurile de produse alimentare, cu scopul de a preveni risipa alimentelor, potrivit unui anunţ al BEI.

Împrumutul, susţinut de Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS), vine în cadrul Planului de Investiţii pentru Europa, cunoscut şi ca „Planul Juncker“ sau „Planul de investiţii în infrastructura UE”, anunţat pentru prima dată în 2014 de către preşedintele Comisiei Europene. „Acest proiect este primul din România derulat în cadrul instrumentului European Growth Finance Facility şi susţinut de Planul de Investiţii pentru Europa şi va avea un impact semnificativ la reducerea deşeurilor alimentare în bucătăriile comerciale. Proiectul stimulează cercetarea şi dezvoltarea din România şi are avantajul de a consolida competitivitatea în România şi de a crea locuri de muncă de înaltă calitate“, a declarat vicepreşedintele BEI Andrew McDowell.

Winnow, înfiinţată în Anglia în 2013 şi care are sediul la Cluj, este o companie care dezvoltă instrumente pe bază de inteligenţă artificială pentru a-i ajuta pe bucătari să-şi gestioneze într-un mod mai rentabil bucătăriile prin reducerea la jumătate a cantităţii de deşeuri alimentare. „Continuăm să construim la Cluj o echipă de talie mondială, pentru a ne putea pune în practică, în mod eficient, planurile de viitor. De asemenea, avem foarte multă încredere în viitorul comunităţii tehnologice de la Cluj, iar faptul că ne numărăm printre pionierii din domeniul inteligenţei artificiale care vor beneficia de sprijin din partea Băncii Europene de Investiţii reflectă în mod real munca asiduă a echipei noastre de aici”, a declarat Kevin Duff, cofondatorul Winnow. Firma a raportat pentru biroul din Cluj, înfiinţat în iunie 2018, un număr mediu de 6 angajaţi. Compania are active pe site mai multe anunţuri de angajare pentru poziţii tehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here