Ieri, ședinţele de judecată de la secţiile penale ale Tribunalului Bucureşti au fost suspendate după ce un inculpat a declarat că ar fi fost suspect de coronavirus. ANP a dispus verificări la Penitenciarul Rahova, de unde a fost adus bărbatul, acesta fiind dus la analize la Institutul „Matei Balş”.

Reprezentanţii Tribunalului Bucureşti au transmis că joi au fost suspendate şedinţele de judecată după ce un inculpat adus de la Penitenciarul Rahova a spus că ar fi suspect de coronavirus. Şedinţele au fost reluate după ce s-a făcut dezinfecţie. Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a aflat despre incidentul de la Tribunalul Bucureşti, şi au fost dispuse verificări interne la nivelul Penitenciarului Bucureşti-Rahova, în acest caz.

După verificări, va fi întocmit şi înaintat un raport ministrului Justiţiei. „Cu privire la deţinutul implicat, a fost dispusă măsura prezentării acestuia, de îndată, la sediul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, în vederea efectuării examenelor medicale de specialitate, declaraţiile deţinutului fiind contradictorii în ceea ce priveşte eventualitatea unei infectări cu COVID-19”, arată ANP într-un comunicat transmis, joi, presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here