Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a anunțat lansarea licitației pentru executarea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgență Cluj, cu o valoare totală de 2.015.359.357,88 lei (aproximativ 400 de milioane de euro).

Termenul de execuție al lucrărilor este de 40 de luni. În această etapă, proiectul va include construcția clădirii principale, a unui heliport, racordarea la utilități, clădiri anexe, un parc fotovoltaic și amenajări exterioare.

La data de 24 mai 2024, stadiul fizic al lucrărilor era de 12%, cu următoarele detalii:

  • Organizare de șantier: 65%
  • Grindă de ghidaj pereți mulați: 75%
  • Execuție pereți mulați: 3%
  • Personal în șantier: medie de 40 de persoane, cu o prezență zilnică medie de 22 de echipamente (excavatoare, buldozere, cilindru vibrocompactor, macarale, autobasculante etc.).

Spitalul Regional de Urgență din Cluj va avea o capacitate de 849 de paturi și va oferi o gamă variată de facilități și servicii. Acesta va include 336 de paturi pentru îngrijiri chirurgicale, 343 de paturi pentru îngrijiri medicale, 64 de paturi pentru pediatrie și obstetrică-ginecologie, 82 de paturi pentru terapie intensivă (din care 10 pentru terapie intensivă pediatrică), precum și facilități specializate pentru îngrijirea intensivă neonatală și pentru unitatea de arsuri. De asemenea, va dispune de un centru dedicat cardiologiei, un bloc operator integrat cu 22 de săli de intervenție chirurgicală și va furniza servicii de spitalizare de zi și chirurgie de zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.