Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat într-un interviu pentru Bloomberg, faptul că pandemia de coronavirus a afectat o treime din economia românească, însă neagă deficitul bugetar pe care îl prezic specialiștii din Europa.

Jurnaliștii de la Bloomberg citează specialiști în economie care arată că România va fi printre cele mai lovite țări din Europa, de criza economică. Conform Capital Economics, România va avea un deficit de 7,5% din PIB în anul 2020.

Virgil Popescu este de părere că odată repornite motoarele, România nu va avea de suportat o contracție economică precum informează specialiștii.

„Aproximativ o treime din economie a fost afectată când industria auto şi cea a ospitalităţii a încetat lucrul. Acum unele din aceste companii au reluat lucrul iar contracţia economică s-a diminuat”, a spus Virgil Popescu.

„Este clar că trebuie să ne regândim producţia industrială. Ne vom concentra pe sectoarele care demonstrau semne încurajatoare chiar înainte de criză: energie, petrochimie şi apărare”, a completat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here