Árpád János Potáp, secretar de stat responsabil pentru politici naționale în cadrul Cancelariei prim-ministrului ungar, participă la Zilele Culturale Maghiare, eveniment organizat în Cluj-Napoca. Cu această ocazie el a declarat că „fără Cluj nu există istorie maghiară, nu există națiune maghiară” și a punctat că dezvoltarea orașului se datorează și unității maghiare. 

„Prin aceasta nu afirmăm că doar maghiarilor le aparţine oraşul. În ultimele secole, decenii şi chiar şi astăzi, Cluj-Napoca a aparţinut întotdeauna oamenilor care au trăit şi trăiesc în acest oraş şi care au contribuit la dezvoltarea acestui oraş cu munca, sârguinţa şi talentul lor”, a transmis oficialul maghiar, care a punctat că orașul Cluj-Napoca nu se poate separa de personalitățile istorice maghiare și de maghiari, potrivit Hirado.Hu.

Árpád János Potáp, secretar de stat responsabil pentru politici naționale în cadrul Cancelariei prim-ministrului ungar, a participat la inaugurarea Casei Herepei, renovată cu sprijinul Guvernului Ungar. Înaintea eveniementului a avut loc o slujbă religioasă care a deschis cea de-a 14 ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

„Dacă se realizează unitatea şi solidaritatea, suntem capabili de miracole”, a transmis secretarul de stat, referitor la renovarea casei, potrivit Hirado.hu.

Potrivit sursei citate, acesta a punctat că orice persoană care nu a mai vizitat Cluj-Napoca în ultimii zeci de ani ar rămâne surprins de progresele înregistrate. Însă, a subliniat că progresele „nu se fac de la sine”.

„Pentru această evoluţie a fost nevoie ca şi noi, maghiarii, să ne unim, să întărim sentimentul şi experienţa apartenenţei naţionale”, a afirmat politicianul de la Budapesta.

De asemenea, Árpád János Potáp a menționat că după construirea și dezvoltarea bisericilor, școlilor, grădinițelor și a universității, dezvoltarea comunității maghiare a mai atins o nouă etapă, cu referire la Casa Herepei.

Într-o postare pe rețelele de socializare, oficialul maghiar a precizat că „nu există istorie maghiară, nu există națiune maghiară fără Cluj”.

 „În ultimii 12-13 ani, investițiile în întreg bazinul carpatic dovedesc că unirea între ele creează miracole, iar în această lucrare, bisericile istorice au fost parteneri de seamă ai guvernului maghiar. Fără ajutorul bisericilor istorice maghiare, nu am fi putut să ne păstrăm credința maghiară”, a transmis acesta pe Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here