Un tribunal districtual din Amsterdam a condamnat un solicitant de azil afgan de 38 de ani, care a violat o tânără de 18 ani cu handicap mental la o pedeapsă mai ușoară, pentru ca acesta să nu-și piardă permisul de rezidență.

Victima și tatăl acesteia sunt furioși: „Poate că este norma în țara lor, dar nu aici. Asemenea persoane ar trebui aruncate peste graniță”, spun ei citați de ziarul Telegraaf.

Avocatul fetei, Richard Korver, consideră că „pierderea sau nu a permisului de rezidență în cazul unei infracțiuni atât de grave nu ar trebui luată în considerare”.

Agresorul, Zaman S, era angajat la un hipermarket când o fată de 18 ani a intrat și a cerut o pungă de plastic. Cum în magazin era aglomerație, i s-a spus să aștepte. Când s-a mai eliberat, Zaman i-a cerut să meargă cu el la depozit.

Aici, el a început să o pipăie pe adolescentă și a obligat-o să îi facă sex oral. Fata a declarat că era „bulversată”, deoarece agresorul avea de două ori vârsta ei și era mult mai înalt. După consumarea actului, acesta i-a dat punga de plastic.

Fata a povestit acasă ce i s-a întâmplat, iar afganul a fost arestat la câteva zile după viol. El a declarat că a fost un „raport sexual consimțit” și că „este posibil să fi existat o problemă de comunicare, dar ea nu a opus rezistență”.

Astăzi, la doi ani de la producerea faptei, verdictul pronunțat a provocat manifestații de protest. Deși procurorul a cerut doi ani de închisoare, tribunalul a decis condamnarea lui Zaman S la o pedeapsă mai ușoară (20 de luni), pentru ca acesta să nu-și piardă permisul de rezidență, informează Telefraaf și Dutch News.

„Tribunalul consideră pedepsele de închisoare de doi ani ca limită inferioară pentru violul vaginal și oral.” Dar adaugă: „Ținând cont de circumstanțe, tribunalul districtual că nu trebuie să se dicteze o asemenea peeapsă împotriva acuzatului, deoarece aceasta are consecințe considerabile pentru cetățenii străini”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here