Continuă eliberările în dosare grele, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale care a hotărât că modalitățile de constituire a completurilor de 5 judecători de la instanta suprema sunt ilegale.

Instanţa supremă a decis, vineri, suspendarea executării pedepsei în cazul afaceristului Horia Simu. Acesta fusese condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă, anunta antena3.ro.

Executarea pedepsei în cazul său este suspendată până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare depuse de Simu, termenul find stabilit în 21 ianuarie 2019.

Săptămâna aceasta au mai fost eliberați din închisoare și fostul deputat Dan Şova, fostul ministru Constantin Niţă şi fostul şef al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a dispus miercuri suspendarea executării pedepselor în dosarele în care au fost condamnaţi.

Și Elena Udrea va fi eliberată din închisoare, după ce judecătorii au decis suspendarea pedeapsei de șase ani de închisore în dosarul Gala Bute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here