Pe Mihai Gâdea l-am cunoscut, prieteni goldiști, în urmă cu 22 de ani, când tocmai începuse timid cariera de moderator. Era un tânăr timid și atunci, arătos, inteligent și politicos, motive pentru care eu l-am sprijinit cum am putut ca să reușească să aibă succes într-o piață atât de concurențială, așa cum este piața televiziunii. O perioadă destul de lungă am avut o relație apropiată, am și participat la emisiunile sale de la Realitatea și Antena 3, asta până în urmă cu mai mult de 10 ani, când poziționările și abordările sale jurnalistice au devenit incompatibile cu ceea ce eu doream să comunic public.

Deși încă și azi mai reușește deseori să impună agenda publică prin subiectele emisiunilor sale, eu nu-l mai urmăresc, dar totuși sunt pus la curent din mediul de presă cu ceea ce întreprinde. Spre exemplu, mi s-a spus că aseară se chinuia în mod patetic, noua lui rețetă personală, după cum bine știți, să comunice că rușii sunt puternic implicați deja în campania electorală românească din 2024 și în mod precis și subteran ar susține-o pe Șoșoacă, deoarece Putin ar dori-o ca viitor președinte al României. O glumă slabă… Putem discuta, însă, despre felul în care rușii se vor implica în alegeri; au făcut-o în Franța de mai multe ori și în alte țări, de ce ar rata România? Numai că aici vorbim despre ceva sofisticat, așadar e nevoie de dovezi pentru ca să poți să impui așa ceva pe agenda publică, un asemenea subiect, dovezi pe care Gâdea nu le are și nici nu știe cum să le caute. KGB-ismul sau FSB-ismul sunt ceva vechi și adânc infiltrat în textura jocurilor de putere românești, încă de dinainte de 1989. Despre asta poate ști multe Dan Voiculescu, patronul lui Mihai Gâdea, dar nu e nicio posibilitate, vă garantez, ca bătrânul jucător să-i divulge ceva despre așa ceva lui Gâdea. Soarta afacerilor sale și chiar viața sa și a urmașilor săi pot fi puternic lovite în acel caz improbabil de devoalare. Deci atunci, în cazul de aseară, petrecut la Antena 3 CNN, de subliniat CNN, vorbim despre o manipulare cu scop de a escamota de fapt o viitoare implicare americană în alegerile noastre, inclusiv pe linie sorosistă, implicare ce se va petrece în mod negreșit așa cum am fost obișnuiți începând cu 2004, atenție, și apoi la toate rândurile de alegeri ce au urmat de atunci, dar despre asta voi mai vorbi.

Revenind la „Omul Gri” al zilei de azi, pentru că negru nu aplic în cazul jurnaliștilor (cazurile Nistorescu și Tolontan nu se pun la ziariști; ei sunt demult securiști), vi l-am prezentat pe Gâdea, jurnalist pe care și voi l-ați simpatizat sau poate o mai faceți, pentru ca să marchez faptul că acceptarea sarcinii de a manipula grosolan te scoate rapid și direct din breaslă, iar în cazul directorului Antenei 3 acest lucru s-a întâmplat. Practic el și-a ruinat cariera prin practica vizibilă și grețoasă din ultimii ani. Desigur că s-a făcut și de rușine „big time”, dar asta nu mai contează, din nefericire pentru cei ca el, care s-au înmulțit pe măsura creșterii puterii de șantaj a Statului Paralel.

SCRIS DE COZMIN GUȘĂ

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.