inteligența artificială
inteligența artificială

Rezoluţia propusă de Statele Unite şi cosponsorizată de China şi alte 121 de naţiuni, care nu este obligatorie, a necesitat trei luni de negocieri şi are ca scop consolidarea politicilor de confidenţialitate.

Oficialii au informat reporterii cu privire la aceasta înainte de adoptarea rezoluţiei, scrie News.ro.

”Navigăm în ape agitate cu tehnologia aflată în schimbare rapidă, ceea ce înseamnă că este mai important ca niciodată să ne ghidăm în lumina valorilor noastre”, a declarat unul dintre oficialii înalţi ai administraţiei. Rezoluţia a fost descrisă ca fiind ”primul document global realizat cu adevărat prin consens privind inteligenţa artificială”.

Aceasta este cea mai recentă iniţiativă dintr-o serie de acţiuni ale guvernelor din întreaga lume, care, în ciuda puterii lor limitate, încearcă să influenţeze dezvoltarea inteligenţei artificiale. Aceste demersuri sunt motivate de temerile că AI ar putea fi utilizată pentru a perturba procesele democratice, a facilita fraudele sau a provoca pierderi semnificative de locuri de muncă, printre alte consecinţe negative.

”Proiectarea, dezvoltarea, implementarea şi utilizarea necorespunzătoare sau rău intenţionată a sistemelor de inteligenţă artificială… prezintă riscuri care ar putea… submina protecţia, promovarea şi exercitarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale”, conform rezoluţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.