Organizaţia Naţiunilor Unite semnalează faptul că pandemia cauzează afecţiuni psihologice la nivel global. Ceea ce înseană că numărul persoanelor care se confruntă cu simptome depresive a crescut în perioada izolării

„Izolarea, teama, incertitudinea, haosul economic – toate cauzează sau pot cauza probleme psihologice”, a spus Devora Kestel, director al departamentului pentru sănătate mintală din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.    

Intensitatea bolilor mintale, în creștere!

Kestel susține că o creştere a numărului şi a intensităţii bolilor mintale este probabilă, iar guvernele ar trebui să pună această problemă în centrul răspunsurilor lor la pandemie, scrie adevarul.ro.  

„Sănătatea mintală şi bunăstarea tuturor societăţilor au fost afectate sever de criză şi reprezintă priorităţi care trebuie analizate urgent”.

Copiii, tinerii și medicii, cei mai vulnerabili   

Între cei mai vulnerabili se numără copiii şi tinerii izolaţi de prieteni şi colegi de şcoală, lucrătorii sanitari care văd mii de pacienţi contaminaţi şi murind din cauza noului coronavirus.   

Studiile şi analizele în curs arată deja impactul Covid-19 asupra sănătăţii mintale la nivel global. Psihologii spun că a fost înregistrată o creştere a numărului cazurilor de depresie şi anxietate în mai multe ţări.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.