Cei trei bărbaţi care au atacat sâmbătă un hotel de cinci stele din oraşul Gwadar din Pakistan au fost ucişi de forţele de securitate, au anunţat oficialii locali, citaţi de BBC.

Un purtător de cuvânt al hotelului a anunţat că la momentul atacului nu existau persoane cazate, iar în incintă se aflau foarte puţini membri ai personalului, datorită Ramadanului.

Trei bărbaţi înarmaţi au atacat sâmbătă un hotel de cinci stele din oraşul Gwadar, din sud-vestul Pakistanului. Cel puţin un agent de pază a fost ucis în urma atacului, iar confruntarea dintre personalul de securitate al hotelului şi atacatori a continuat. Hotelul este situat în zona portuară a oraşului şi găzduieşte, în general, cetăţeni străini, majoritatea chinezi.

Atacul a fost revendicat de către Armata pentru Eliberarea Balochistanului, o grupare care militează pentru o autonomie mai mare a regiunii Balochistan din sud-vestul Pakistanului. Militanţii acestei grupări se opun investiţiilor chineze masive din regiune, deoarece consideră că acestea nu aduc vreun beneficiu comunităţilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here