În ședința consilierilor locali de la Primăria Cluj Napoca, care va avea loc la începutul acestei luni, se va aproba suplimentarea cu 800.000 lei a bugetului pentru proiectul Pădurea Clujenilor. Administrația locală clujeană a plătit până acum zeci de milioane de lei pentru un parc în care copacii plantați sunt, în cea mai mare parte, uscați și aleile construite pe versantul unui deal se surpă.

În ședința de consiliu local a Primăriei Cluj Napoca care va avea loc la începutul acestei luni, se cere aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Pădurea Clujenilor, un proiect care i-a costat pe locuitorii orașului peste 5 milioane de euro.

În proiectul de hotărâre majorarea se face la cererea firmei care a executat lucrările, SC Nordconforest SA iar suma solicitată în plus este de peste 850.000 lei, fără TVA. Motivul invocat de companie este că au crescut prețurile și că lucrările au fost mult mai complexe decât cele enumerate în caietul de sarcini.

”Valoarea finală a contractului de proiectare cu execuție este de 22.201.261 lei, cu TVA. Ca atare, reținând valorile contractelor atribuite și, după caz, actualizate, ținând cont de încadrările pe liniile bugetare și mutările între liniile de deviz conform ofertei și dispozițiilor ulterioare, precum și de necesitatea execuției unor lucrări suplimentare se impune actualizarea indicatorilor maximali, respectiv a valorii totale a proiectului de investiții. Valoarea actualizată a devizului general este de 23.060.415 lei cu TVA”, arată hotărârea de consiliu local care va fi votată.

 Primăria Cluj Napoca a inaugurat un parc uscat

La începutul acestui an, Primăria Cluj Napoca a inaugurat Pădurea Clujenilor, un parc uscat cu alei care se surpă, în linii generale, un proiect nefinalizat.

Cu o suprafață de peste 21 ha, mai mare decât cea a Parcului Central Simion Bărnuțiu, Pădurea Clujenilor oferă vizitatorilor zone de recreere pentru timpul liber, un punct de belvedere, facilități sportive, mobilier urban modern, stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, locuri de parcare, iluminat public și alte dotări specific.

De asemenea, Emil Boc a precizat că parcul va oferi și posibilități „atipice” de agrement prin realizarea unei instalații de tip tiroliană pe un traseu de aproximativ 200 de metri lungime. Totodată, va fi amenajată o grădină urbană pe o suprafață de 4.517 mp care să vină în ajutorul școlilor și ONG-urilor care promovează cunoașterea naturii și a mediului înconjurător.

Lucrările la cel mai mare parc al Clujului au început în vara anului 2019

Executantul proiectului este asocierea SC Nord Conforest SA – Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL.

Istoria Pădurii Clujenilor

Proiectul ratat, Pădurea Clujenilor a fost reconvertit în Parcul Tineretului. Timp de șase ani, an de an au fost plantați câte 10.000 de puieți pe bulevardul Muncii, dar rezultatele dorite nu au apărut. Copacii s-au uscat și zona s-a degradat. Din 2014, terenul este în paragină. Abia în 2019, conducerea Primăriei s-a gândit că zona ar trebui reparată.

„Zona din partea industrială de nord a orașului (Dealul Sf. Gheorghe) a suferit în ultimii ani de o degradare a vegetației datorită pășunatului abuziv necontrolat. Obiectivul proiectului urmărește extinderea suprafețelor spațiilor verzi prin împădurirea versantului de la nord de Bulevardul Muncii pe o suprafață de aproximativ 21,3 hectare în scopul stopării degradării acestuia și amenajarea unei zone verzi, de loisir și agrement. Conform amplasamentului, accesul la acesta se realizează din două străzi. Unul dintre accese se poate face din Bulevardul Muncii, iar al doilea acces se poate face de pe strada Voroneț”, se arată în proiectul de hotărâre.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.