Sâmbătă, de la ora 20.30, o paradă de trăsuri şi maşini de epocă va fi organizată la Promenada Operei. Evenimentul  se va constitui ca avanpremieră a viitoarei stagiuni a Operei Naţionale Bucureşti (ONB), prilejuind prezentarea principalelor titluri şi activităţi culturale conexe.

Printre cei aproximativ 200 de artişti care vor participa la Promenada Operei se numără invitaţi speciali care activează în străinătate, cum ar fi tenorul Alexandru Badea (Austria) şi mezzo-soprana Polina Garaeva (Rusia), laureată a Concursului Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra”, organizat de ONB, precum şi artişti din ţară – dirijorul Cristian Sandu, soprana Irina Baianţ, tenorii Cristian Mogoşan şi Virgil Profeanu, alături de solişti binecunoscuţi ai Operei Naţionale Bucureşti, printre care şi baritonul Şerban Vasile, care va debuta, în curând, la Metropolitan Opera din New York. Acestei echipe solistice de excepţie i se adaugă membrii Orchestrei şi ai Corului instituţiei. Amfitrionul evenimentului va fi Cătălin Sava.

Evenimentul, ajuns la cea de-a VII-a ediţie, se înscrie în suita de manifestări menite să ofere bucureştenilor nu numai o variantă de petrecere a timpului liber, dar şi şansa de a asculta un gen muzical de înaltă ţinută artistică într-o atmosferă familiară. Spectatorii se vor bucura de fragmente cunoscute din „Dama de pică” şi „Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski, „Aida” şi „La Traviata” de Giuseppe Verdi, „Faust” de Charles Gounod, „Tosca” de Giacomo Puccini ş.a.m.d.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here