Părinții de la Colegiul de Muzica Sigismund Toduță s-au pus pe tencuit, zugrăvit sala de clasă unde vor intra elevii de clasa a cincea, pentru că cei din conducere nu s-au gândit din timp să ia măsuri și să pună la dispoziția elevilor o sală de clasă refăcută. Culmea este că Primăria Cluj-Napoca pretinde că au fost alocați bani pentru refacerea sălilor de clasă.

Copiii au fost mutați într-o clasă de la etajul trei, care este ”distrusă”, și li s-a cerut lor să o refacă, inclusiv schimbarea caloriferelor. 

Dirigintele s-a prezentat la clasa si a spus: ”Astea-s condițiile!”. Va dați seama că totul este subtil, nimic direct verbal. Cert este ca suntem într-un colegiu cu prestigiu, în mijlocul Clujului. Nu se poate ca miercuri, 4 septembrie, să fim anunțați ca trebuie să tencuim, zugrăvim și să schimbăm caloriferele. 

Au renovat cladirea pe partea interioara a curții si unele coridoare , dar cine a distrus de-a lungul anilor nu știu, doar nu s-a distrus asa intr-un an scolar”, ne-a relatat un părinte revoltat.

Unii din părinți s-au apucat de treaba și au aflat că anul trecut a luat foc instalația electrică si trebuie refăcută acum tot de ei.

Pentru ca elevii să intre luni, 9 septembrie, într-o sală curată, părinții clasei a cincea C, etajul trei, clădirea B, sala B17, s-au pus pe treabă și în câteva zile vor face ceea ce trebuia să facă statul.

Directoarea școlii, Dr. Hilda Elisabeta Iacob, a răspuns la telefon după ședința de pregptirea anului școlar, dar când a auzit întrebările a spus că este ocupată și că trebuie să reintre în ședință. ”Nu i-a pus nimeni pe părinți să muncească. Nu este adevărat”, a spus directoarea.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca, cea care trebuie să aloce fonduri pentru reparații unităților de învățâmânt, au precizat că vor verifica ce s-a făcut cu banii alocați, dar că cei din conducere pot decide ce fac cu banii.

La Colegiul de Muzica S. Toduță a fost alocată suma de 173.870 lei, pentru: Lucrari de reparatii si intretinere: igienizari interioare, inlocuit tamplarii, reparatii acoperisuri, hidroizolatii, fatade, reparatii la grupuri sanitare, instalatii sanitare, electrice, reparatii pardoseli”, precizează  municipalitatea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here