Omul de afaceri Arpad Paszkany nu scapă de sub controlul judiciar, însă obține înlăturarea unor obligații impuse de către instanta la momentul luării măsurii preventive.
Astfel, magistrații Tribunalului Cluj au decis în cursul zilei de ieri respingerea cererii omului de afaceri prin care solicita revocarea măsurii controlului judiciar, dispusă la începutul lunii iunie, arătând ca aceasta este în continuare legală și temeinică.

Cu toate acestea, judecatorii clujeni i-au inlaturat lui Paszkany o parte dintre obligatiile impuse de catre instanta, si anume aceea de a nu depasi limitele teritoriale ale municipiului Cluj-Napoca decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent. De asemenea, Paskzany nu va mai fi obligat sa nu se apropie de reprezentantii si angajatii SC T. SRL, R.&P sau sa comunice direct sau inderect cu acestia. Aceeasi dezlegare o are si in ceea ce ii priveste pe agentii de joc, agentii sportivi, avocatii si intermediarii de orice fel care au contribuit la transferurile jucatorilor de fotbal la si de la SCS F SA, putand lua astfel legatura cu ei, scrie bzc.ro.

Stire initiala: Magistratii Tribunalului Cluj
se vor pronunta in cursul zilei de astazi, 1 august, cu privire la revocarea masurii controlului judiciar in ceea ce-l priveste pe omul de afaceri Arpad Paszkany, in dosarul in care aceste este acuzat de o delapidare pe peste 10 milioane de euro.

La începutul lunii iunie, procurorii DIICOT Cluj dispuneau punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Arpad Paszkany, acționar majoritar la Clubul CFR 1907 Cluj, și Iuliu Muresan, președintele clubului, aceștia fiind acuzat  pentru constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, evaziune fiscala și spălare de bani.

În urma trimterii in judecata a dosarului, Iuliu Muresan si-a dat demisia de la CFR Cluj

Potrivit anchetatorilor,  activitatea infractionala a fost savarsita prin intermediul mai multor entitati rezidente si nerezidente controlate de catre Arpad Paszkany.

Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat ca firmele off-shore au fost folosite pentru prestarea unor servicii de consultanta si intermediere in domeniul sportiv, cu privire la care exista suspiciuni de fictivitate, privind transferul unor jucatori de la club, optimizarea activitatii echipei,  ori care au executat debite fata de clubul CFR Cluj provenind din cesiuni de creanta suspecte.

Faptele au fost indreptate asupra elementelor patrimoniale ale clubului provenite din primele incasate cu titlu de bonus de calificare directa in grupele Champions League oferite de UEFA.

Totodată, s-a reținut ca membrii grupului au evidentiat in actele contabile ale SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale ori au evidentiat operatiuni fictive, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale privind suma totala de aproximativ 10 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.