Cei peste 800 de angajatii Primariei Bistrita nu vor mai avea acces gratuit pe patinoarul care va fi inaugurat curând în municipiu. Primarul Vasile Moldovan a declarat ca abrogarea articolului de hotarâre care prevedea aceasta facilitate va fi adus în atentia Consiliului Local Bistrita, din cauza numeroaselor sesizari din presa. Odata cu aceasta decizie, angajatii municipalitatii vor deveni egali cu ceilalti cetateni ai Bistritei, adica vor plati si ei taxa de libera miscare pe oglinda de gheata.

Hotarârea cu privire la construirea unui patinoar artficial în Bistrita a fost adoptata de Consiliul local în luna mai a acestui an, ca urmare a ofertei facute câteva luni mai devreme de catre o firma din Brasov, SC Rink Team SRL. Aceasta solicita închirierea unei suprafete de 700 metri patrati din domeniul public al municpiului, aflata în vecinatatea Salii Polivalente, în vederea amenajarii unui patinoar artificial demontabil descoperit, în perioada sezonului rece. Ideea de baza a cererii era o încheierea unui contract de asociere pe o perioada de cinci ani, între SC Rink Team SRL si Primaria Bistrita, iar chiria lunara pe care societatea brasoveana o oferea era de 800 de euro. În sedinta ordinara din luna mai, consilierii municipali sustin ca asocierea nu ar fi legala si, prin urmare, este propusa închirierea prin licitatie a suprafetei care foloseste în mod obisnuit drept parcare.

<h5>Bistritenii pierd banii, cu fruntea sus</h5>

Licitatia a adus însa pierderi Primariei Bistrita, desi în mod normal în urma unei astfel de proceduri câstigul ar trebui sa fie mult mai mare decât cel preconizat. Oricum pretul cu care a fost adjudecata licitatia pentru închirierea suprafetei necesare construirii patinoarului la Bistrita este cel mai mic din tara. Daca initial s-a oferit drept chirie lunara 800 de euro, prin licitatie a fost stabilita o suma mult mai mica, de doar 770 de euro (circa un euro pe metro patrat), deoarece pretul de pornire era de 750 de euro. În plus, firma câstigatoare nu este cea care a facut oferta, ci o alta, tot brasoveana – SC Suisse Trail SRL.

Pretul atât de mic obtinut în urma licitatiei, care a avut loc în luna iulie, este justificat de faptul ca s-au prezentat doar doua firme. Ambele sunt din Brasov si mai au în plus si o adresa comuna. Desi se sustine ca nu au nimic în comun, acest aspect da mult de gândit. Colac peste pupaza, au si aceeasi persoana de contact, în persoana administratorului firmei Rink Team, Gheorghe Necseru.

Potrivit obiectului de activitate prevazut în codul CAEN, Suisse Trail SRL Brasov nu are nici competenta de a amenja un patinoar artificial nici sa închirieze echipament sportive destinat actvitatilor sportive din sezonul rece. Dar asta a contat si mai putin pentru Primaria Bistrita, de altfel ca si pentru multe primarii din tara care sunt partenere cu aceasta firma. Suisse Trail SRL a convins administratiile din Craiova, Focsani si Baia-Mare sa îi închirieze terenuri pentru amenajarea unor patinoare. Suprafata este aceesi ca si la Bistrita, de 700 m.p. Doar pretul practicate este altul. La Craiova societatea brasoveana a platit anul trecut o chirie lunara de 1000 de euro, iar în acest an, deoarece a solicitat marirea suprafetei cu 500 mp, va plati 1400 de euro lunar. Tot 1000 de euro sunt platiti la Focsani si Baia-Mare. Nici Rink Team nu este straina de amenajarea patinoarelor artificiale descoperite, aceasta activând în Alba Iulia si Târgu-Jiu. Si în cele doua municipii Rink Team plateste în fiecare luna 1000 de euro.

Liana Muresan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.