PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a dat asigurări că în pofida lucrărilor de reamenajare a zonei, Crucea de pe Cetățuie nu va fi înlăturată, după ce deputatul AUR de Mureș, Dan Tănasă, a sezizat zilele trecute Patriarhia Română solicitându-i să intervină astfel încât monumentul să nu fie îndepărtat așa cum prevede proiectul de reabilitare a Dealului Cetățuii.

În urma interpelării deputatului de Mureș, PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prin vicarul patriarhal arh. Paisie Teodorescu, a răspuns printr-o scrisoare oficială că s-a implicat în această problemă și a cerut IPS Andrei să reacționeze.

Patriarhul a inclus sintagma în textul oficial: ”în pofida lucrărilor de reamenajare a zonei, Crucea de pe Cetățuie nu va fi înlăturată”, scrie Napoca News.

Iată răspunsul PF Daniel, prin vicarul patriarhal arh. Paisie Teodorescu:

„Respectuos, vă aducem la cunoștință faptul că Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Biserici Ortodoxe Române, a primit cu îngrijorare adresa dumneavoastră din data de 8 septembrie 2022, în care sesizați intenția Primăriei Municipiului Cluj-Napoca de a înlătura Crucea de pe Cetățuie, monument dedicat memoriei martirilor Revoluției de la 1848-1849. În acest sens, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a adresat Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a transmis că atât Primăria Municipiului Cluj Napoca, cât și Consiliul Local Cluj-Napoca au dat asigurărir că problema reclamată nu este întemeiată, ci, în pofida lucrărilor de reamenajare a zonei, Crucea de pe Cetățuie nu va fi înlăturată”, i-a scris Arhimandritul Paisie Teodorescu, vicar Patriarhal, deputatului Dan Tanasă.

Crucea de pe Cetățuie, Monumentul Eroilor Neamului, inaugurat la 1 decembrie 1997, unul dintre punctele vizibile de pe Dealul Cetățuia din Cluj-Napoca, va fi demolată, conform planului de reamenajare a zonei. Primarul Emil Boc a venit, vineri, 9 septembrie 2022, cu precizări.

Citește și: Un cunoscut sociolog îl spulberă pe preotul Visarion Alexa: Trebuie izolat și pedepsit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.