Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a declarat că oprirea credincioşilor care nu locuiesc în Iaşi să se închine la racla Sfintei Parascheva este „ceva nemaiîntâlnit în istorie”, relatează Agerpres.

„Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită cu o anumită tristeţe, pentru că nu toţi credincioşii din ţară care ar fi dorit să fie la Iaşi au această posibilitate. S-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în istorie. Au fost opriţi să vină la sărbătoarea ei credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi. Cu alte cuvinte, li se dă dreptul, sau se dă voie să se închine doar ieşenilor la racla sfintei, nu şi credincioşilor din ţară”, a spus Patriarhul Daniel în predica la slujba din ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, oficiată la Paraclisul istoric Sf. Gheorghe al Reşedinţei Patriarhale, care are şi hramul sfintei.

„Tocmai pentru că există această restricţie, trebuie să intensificăm rugăciunile noastre către Sfânta Cuvioasă Parascheva, să ne ajute, să ne izbăvească de molima aceasta, de pandemie, şi să ne dăruiască bucuria de a retrăi sărbătoarea pomenirii ei în toată frumuseţea şi plinătatea ei”, a spus Patriarhul Daniel, potrivit baslica.ro.

„Este o sfântă care adună popoarele ortodoxe în rugăciune şi în unitate. Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva se deosebeşte de toate celelalte acatiste, pentru că nu se vorbeşte despre viaţa Sfintei Parascheva, ci despre faptul că ea este mult folositoare. Ea este ocrotitoarea părinţilor, a copiilor, a tinerilor, a vârstnicilor, a bolnavilor şi, în mod special, este ocrotitoarea pelerinilor. Sfânta a trecut la Domnul la vârsta de 25 sau 27 de ani, deci a fost o tânără cu viaţă sfântă din copilărie şi până la moarte”, a mai spus Patriarhul Daniel.

2 COMENTARII

  1. Pozând cu mască deși este singur, nu face decât să reîntărească mitul covid. De Paști a tăcut. De Crăciun va tăcea din nou. E timpul ca Biserica să nu mai depindă financiar de stat, după ce îi vor fi retrocedate averile confiscate de Cuza și de comuniști.

  2. S-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în istorie, a dat peste noi pandemia cu restricţii şi trebuie să intensificăm rugăciunile către Sfânta Vineri, DAR fiecare la el acasă dacă nu dorim a ne duce păă… Apa Sâmbetei !?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.