Tămbălău mare, luni dimineaţă, în jurul orei 7.40 la benzinăria West Gas Oil din Apahida! Patronul firmei, Alexandru Olteanu s-a ales cu nasul rupt şi ochii tumefiaţi din partea unui angajat, după ce acesta îl prinsese pe cel de la pompă că-l furase cu circa 5.000 de lei. Poliţiştii secţiei din comună au început cercetările împotriva insului violent, un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani, din Apahida.

 

„Fura ca să joace la păcănele”!

Alexandru Oltean este buzoian şi patronul firmei West Gas Oil, deţinând patru benzinării în ţară: una în Apahida, alta în Suatu şi două în Sibiu. Cu ochii tumefiaţi şi piramida nazală fracturată, acesta aşteaptă, marţi 1 noiembrie, la ora deschiderii instituţiei medicale, să fie poftit în cabinetul de consultaţii al I.M.L. Cluj. Comunicativ, asemeni majorităţii „sudiştilor”, acesta mărturiseşte, fără urmă de reţinere, că în ziua precedentă a avut parte, la benzinăria sa din comuna Apahida, de o surpriză cu adevărat neplăcută de la un angajat. “Ieri dimineaţă, pe la 7.40 am verificat consola care înregistrează indexul de pompă, de pe care se face seara monetarul, iar pe casa de marcat trebuia să apară clar de tot câtă benzină sau motorină s-a livrat. Ei, bine, acest individ, Daniel C., a umblat în sistem – avea pontul de la “specialiştii” în astfel de hoţii – şi susţinea sus şi tare că e adevărat cât vinde el, însă eu i-am demonstrat cum a furat şi am propus pe loc să facem inventarul. Atunci, în momentul acela omul, pur şi simplu, s-a inflamat: mi-a ars un pumn în spate şi până să mă dezmeticesc a început să-mi care pumni şi în zona feţei, năucindu-mă complet. Am chemat ambulanţa, în timp ce o angajată, biata de ea, ţipa, şocată de cele întâmplate.  Ajuns la U.P.U. Cluj-Napoca medicii, după ce mi-au acordat primul ajutor m-au transferat la Clinica de Chirurgie Maxilo-facială, unde mi-au descoperit faţa făcută praf de către individ”.  Alexandru Oltean spune că de o bună bucată de vreme angajatul său căzuse în patima jocului de păcănele şi cheltuia sume importante furate de la benzinărie în acest scop. “Din păcate, am aflat acest lucru mult prea târziu, de la angajaţi, după ce mi-a lăsat o gaură de cincizeci de milioane de lei vechi, numai la prima strigare”, se plânge patronul. Apoi adaugă: “Până ieri, individul era de o slugărnicie ieşită din comun, îl auzeam numai cu “să trăiţi, şefu`” şi-mi tot cerea bani în avans, iar eu, de milă că are fetiţa în îngrijire i-am tot oferit. Inclusiv în seara precedentă îmi ceruse zece milioane, dar nu i-am dat fiindcă nu făcusem încasări de la celelalte benzinării. Pe deasupra tot acum am aflat de la angajaţi că insul – pe lângă faptul că e total dependent de jocurile de noroc, îşi poartă fetiţa prin sălile respective, arătându-i minunăţiile de acolo. De asemenea, mi s-a spus că şi-a bătut în repetate rânduri soţia, care l-a părăsit mutându-se la Satu-Mare, iar când s-a întors la Apahida, la insistenţele lui, ca să se împace, a mai bătut-o o dată, inclusiv pe soacră”.

alimentare-pompa-benzina

“Pe noi, benzinarii particulari, guvernul să ne taxează mereu”

Profitând că am de-a face cu un “benzinar” autentic, l-am rugat – în intervalul între consult şi eliberarea certificatului medico-legal – să-mi vorbească despre greutăţile pe care le întâmpină în domeniu, lucru pe care omul l-a făcut cu plăcere, dezvăluind un ins deloc veros, dimpotrivă, extrem de uman, cu care e  o adevărată plăcere să porţi o conversaţie. Începe acesta: “Eu din 1990 nu am treabă cu nimeni, sunt propriul meu angajat în jungla aceasta din domeniu. Pot spune că mi-au trecut până acum circa 60 de benzinării prin mână şi le-am vândut de fiecare dată la circa doi ani după ce le-am pus pe picioare. Asta deoarece funcţionarea pe bune a unei benzinării este incompatibilă cu controalele noastre, deoarece nu poţi să o ţii mai mult de un an de zile. Dacă o ţii mai mult, devii un “derviş”, ajungi să le faci bani celor care fac controalele, mereu “împrospătaţi”, mereu alţii şi cu toţii nesătui”. Apoi, cu aer revoluţionar, conchide: “Noi, benzinarii particulari avem singura meserie de care cei de la guvern îşi amintesc tot timpul când au nevoie de taxe. Vă spun sincer, există vreo 16.000 de specialişti care se intersectează permanent cu noi şi emit legi care ne spoliază, pur şi simplu. Şi să dau nişte exemple: în meseria noastră directorul I.S.C.I.L., cel care-mi dă mie semnătura e de profesie inginer, cel de la metrologie e inginer, cel care-mi măsoară densitatea emisiei de toxine şi vapori de carburanţi e tot inginer, cel care face sistemul de gestiune e IT-ist, deci tot inginer. Şi, după ce faci toate formalităţile acestea, le duci la Măria Sa agentul vamal – care, deşi nu are decât liceul, poate să-ţi spună în faţă că inginerul nu e inginer şi doar el are dreptate”. Chiar după momentul în care bărbatul a încheiat să-şi mărturisească of-ul, acesta este poftit în cabinet să-şi ridice certificatul medico-legal. Mi-l arată, medicii i-au recomandat peste două săptămâni de îngrijiri. “Nu-i nimic, am să-l fac eu pe individ să plătească, pentru că la ora aceasta el se plimbă liber, fără probleme – iar eu sufăr prin spitale şi pe la medici”, rosteşte cu glas tunător bărbatul, după care părăseşte în grabă incinta I.M.L. Cluj .

La data de 31 octombrie a.c., Secţia 2 Poliţie Rurală Apahida a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat a fost lovit de către angajatul său în urma unor neînţelegeri. Conflictul a fost aplanat, iar reclamantul a fost îndrumat să îşi scoată certificat medico-legal şi să depună plângere penală pentru continuarea cercetărilor”, a declarat, pentru Gazeta, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.