Magistrații Judecătoriei Cluj au respins plângerea contravențională făcută de Daniel Dumitraș, patronul firmei imobiliare Coratim, împotriva procesului verbal prin care i se suspenda dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

”Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul D.D.P. în contradictoriu cu intimatul I.P.J.CLUJ, împotriva procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria PCJX nr. 0264491/23.05.2019, ca neîntemeiată. Menţine procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria PCJX nr. 0264491/23.05.2019. Ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată. Cu drept de a formula apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul şi motivele de apel se depun la Judecătoria Cluj-Napoca.”, se arată soluția pe scurt a instanței.

El avea permisul suspendat când l-a accidentat mortal pe trecerea de pietoni pe clujeanul în vârstă de 33 de ani.

Daniel Dumitras a avut în 23 mai permisul suspendat pentru că nu a oprit ”la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere/semibariere sau semnale cu lumini roșii și/sau sonore, când acestea sunt în funcțiune”, precizează polițiștii, potrivit stiridecluj.ro.

Patronul Coratim avea permisul suspendat

Dumitras nu mai avea dreptul de a conduce, dar a contestat procesul verbal de contravenție și i-a fost restituit permisul. Această șmecherie este practicată de mulți băieți deștepți, care se cred deasupra legii.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date scriptice și informatice privind permisele de conducere reținute și a sancțiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie, a reieșit faptul că, la momentul producerii accidentului rutier de pe strada Câmpul Pâinii, persoana în cauză nu avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 

La data de 23.05.2019, cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 102 alin. (3) lit. c) (neoprire la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere/semibariere sau semnale cu lumini roșii și/sau sonore, când acestea sunt în funcțiune) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar în acest context, prin proces-verbal de contravenție, a fost aplicată și măsura tehnico-administrativă de reținere a permisului de conducere al acestuia în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Astfel, i-a fost eliberată dovada înlocuitoare, fără drept de circulație, conform prevederilor legale.

La data de 28.05.2019, pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca a fost înregistrată plângere împotriva procesului-verbal de contravenție întocmit de către polițiști. Ca atare, în data de 04.06.2019, cel în cauză a făcut dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie (certificat de grefă din 28.05.2019), motiv pentru care i-a fost restituit permisul de conducere, fiindu-i validat și dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice conform art. 118 alin. (2) și (3) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, până la soluționarea definitivă a cauzei”, precizează Poliția Cluj.

Dacă Daniel Dumitras nu avea dreptul de a mai conduce, accidentul din 25 iunie, soldat cu decesul tânărului de 33 de ani nu s-ar mai fi produs. Legea care permite obținerea permisului după contestarea procesului verbal trebuie schimbată de urgență.

Daniel Dumitras nu a învățat nimic după ce în 23 mai a fost prins trecând calea ferată, deși era roșu sau erau puse barierele. În 25 iunie, putea să iasă din parcarea Coratim spre dreapta, așa cum era regulamentar, dar a trecut linia continuă și a lovit un bărbat pe trecerea de pietoni.

Citeste si Instanțele clujene pline de clemență pentru șoferii criminali

5 COMENTARII

  1. e absolut aberant ca permisul, odata suspendat pentru abateri grave de la Codul Rutier, sa-ti fie restituit pe motiv ca ai facut contestatie! daca ti se aproba contestatia, da, il iei, dar altfel inseamna ca legea se kk pe ea insasi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.