Iulian Dascălu

Iulian Dascălu, patronul Iulius Mall, a raportat afaceri de peste un miliar de lei prin intermediul Grupul Iulius. Este unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri care s-a înconjurat de o ”camarilă” de angajați recrutați din serviciile române de informații.

Antreprenorul ieșean a încasat în 2023, de pe urma celor cinci mall-uri dezvoltate de el și deținute în parteneriat cu sud-africanii de la Atterbury Europe (cu excepția Palas Iași), venituri de 140 milioane de euro, cu 7,7% peste rezultatul anului 2022. Rezultatele l-au ajutat să se mențină pe locul doi în topul marilor proprietari de centre comerciale din România, după NEPI Rockcastle.

Dascălu a dezvoltat și 14 clădiri de birouri cu o suprafață cumulată de peste 206.000 de metri pătrați, ceea ce i-ar asigura locul patru în topul celor mai mari proprietari de astfel de clădiri din România, însă antreprenorul ieșean împarte 5 dintre clădiri cu partenerul său sud-african Atterbury Europe, adică o suprafață de 68.000 metri pătrați (două imobile în Cluj-Napoca și trei în Iulius Town Timișoara). De pe urma birourilor din Palas Iași, Palas Campus, Iulius Town Timișoara, UBC One și Riviera Office din Cluj-Napoca, grupul a obținut încasări de 60,3 milioane euro, cu 48% peste rezultatele din anul anterior și asta datorită inaugurării, în aprilie 2023, a clădirii de birouri Palas Campus, care a generat deja o cifră de afaceri de 9,5 milioane euro, potrivit datelor transmise Profit.ro de reprezentanții grupului Iulius.

Acum, el se pregătește să dezvolte încă un mall în Cluj-Napoca pe locul fostei platforme industriale Carbochim. Proiectul este controversat deoarece face rabat de la normele care trebuiesc respectate în materie de construcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.