Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au decis să mențină condamnarea primită de Țap Cristofor Florin precum și sechestrul în valoare de aproximativ un milion lei.

”În baza art. 421 alin. 1 pct. 1 lit. b C.pr.pen., respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpatul Țap Cristofor Florin, şi de partea civilă Statul Român prin ANAF împotriva sentinţei penale nr. 103/28.04.2022 pronunţată de Tribunalul Cluj. În baza art. 422 C.pr.pen., cu aplicarea art. 250 ind. 2 C.pr.pen. şi art. 11 din Legea nr. 241/2005, menţine măsurile asigurătorii luate asupra bunurilor inculpatului prin sentinţa penală atacată, până la concurenţa sumei de 1.063.190 lei reprezentând paguba produsă prin infracţiunea dedusă judecăţii. În baza art. 272 C.pr.pen., stabileşte în favoarea Baroului Cluj suma de 250 lei reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu să asigure asistenţa juridică obligatorie a inculpatului, av. S. S., care se va avansa din FMJ. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen., obligă pe inculpatul apelant la plata în favoarea statului a sumei de 800 lei reprezentând cheltuieli judiciare în apel. Definitivă”, arată soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj.

Decizia Tribunalului Cluj poate fi accesată aici.

Potrivit procurorilor clujeni, „în sarcina inculpatului Ţ.C.F. s-a reţinut că în perioada martie 2013 – iulie 2014, în calitate de administrator al FORTPLASS EXIM S.R.L. Cluj-Napoca, în scopul diminuării obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului, aferente unor operaţiuni comerciale desfăşurate în mod real, a contabilizat în  şaptesprezece declaraţii fiscale operaţiuni comerciale fictive.

Operaţiunile fictive au privit achiziţii desfăşurate în perioada martie 2013 – iulie 2014, în valoare totală de 5.553.882,41 lei, de la zece societăţi comerciale care nu au confirmat livrările sau le-au confirmat parţial. Totodată, ŢCF a introdus în contabilitatea societăţii cheltuieli fără nicio bază, în scopul obţinerii de avantaje fiscale prin deducerea de TVA aferentă.

Cercetările au arătat că ŢCF a avut o activitate infracţională de sustragere de la plata taxelor şi impozitelor folosindu-se de FORTPLASS EXIM S.R.L. până în anul 2014.

În cursul anului 2020, ŢCF a fost arestat preventiv într-o altă cauză aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj în care acesta este cercetat pentru alte infractiuni de evaziune fiscala savarsite in perioada 2014-2020 in calitate de administrator a alte patru societati comerciale. In aceasta cauza s-au desfăşurat percheziţii de amploare la 12 locaţii din judeţele Cluj şi Arad”, arată Parchetul Tribunalul Cluj. 

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua va contactez in legătură cu știrea postata în ideea ca un contact de email nu aveți.
    Sala de evenimente Nick Ballroom nu are nici o legătură cu știrea postata și nici persoana menționată în articol și nici cu dosarul menționat în articol.In caz ca nu se corectează situația am tot dreptul ca si administrator unic al societatii care isi desfasoara activitatea la sala de evenimente sa acționez în instanta deoarece nu permit sa ni se denigreze imaginea ca să vindeți voi și sa aveți vizualizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.